Louis Vervaeke is prof bij Lotto Belisol

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Jul 2014 - 18:55
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Louis Vervaeke heeft de overstap gemaakt van het U23-team naar de profploeg van Lotto Belisol. De 20-jarige jongeman uit Oudenaarde is de 27ste renner in de rangen. Onlangs schreef hij nog de eindwinst van de Tour des Pays de Savoie op zijn naam, na een overwinning in de slotrit naar Plateau des Glières. Tijdens die vierdaagse eindigde hij in de daguitslag overigens nooit buiten de top vier. Eind mei was Vervaeke ook reeds de beste in de Tour de l'Isard. De Oost-Vlaming tekende een contract voor 2,5 jaar. Vandaag maakte hij zijn profdebuut in de Ronde van Oostenrijk.

Manager Marc Sergeant: "Jonge talenten uit eigen rangen de kans geven om door te groeien, is een van onze doelen. De stap van de U23 naar de WorldTour is groot en niet eenvoudig, maar ik denk te mogen stellen dat Louis daar klaar voor is. Hij bewees de afgelopen maanden nogmaals wat hij in zijn mars heeft en dat sterk ons in de overtuiging dat hij bij Lotto Belisol kan uitgroeien tot een goed renner. Jongeren die kunnen klimmen zijn in België niet zo dik gezaaid. Een overstap halverwege het seizoen leek ons opportuun - net zoals Tim Wellens twee jaar terug - omdat Louis op die manier de komende maanden in alle rust kan kennismaken met het hoogste niveau."

Louis Vervaeke: "Ik ben heel enthousiast over mijn overstap naar de profs. Dat is de droom van elke jeugdrenner en zeker om bij een WorldTour-ploeg aan te sluiten. De voorbije maanden is gebleken dat ik klaar ben om aan een nieuw luik in mijn carrière te beginnen. Kijk maar naar mijn eindoverwinningen in de Tour de l'Isard en Tour des Pays de Savoie. De wedstrijd in Savoie is nog iets zwaarder; dat ik in die rittenkoers nogmaals kon bevestigen sterkt mijn vertrouwen. Ik vind het belangrijk dat ik in een Belgische ploeg kan blijven. Enkele mensen van de belofteploeg zal ik ook rond me hebben in de profploeg, zoals sportdirecteur Kurt Van de Wouwer. Dat zal zeker helpen om mijn draai te vinden. Ik kijk er overigens naar uit om met iedereen kennis te maken."

"Momenteel leg ik mijn verwachtingen nog niet te hoog voor mijn eerste maanden in het profpeloton. Het is moeilijk om een concreet doel voorop te stellen. In samenspraak met de ploeg is beslist dat dit eerste halfjaar dient om te leren. Mijn grootste specialiteit is het pure klimwerk. Daarnaast heb ik ook een goede tijdrit in de benen. Deze twee factoren komen mij van pas in de rittenkoersen. Eendagswedstrijden liggen mij minder, daarvoor mis ik wat explosiviteit. Ik kom beter tot mijn recht als ik enkele dagen na elkaar zware inspanningen moet leveren."

Gerelateerde artikels

De Giro-selectie van Lotto Soudal telt twee debutanten in het Grote Rondewerk: Stig Broeckx en Louis Vervaeke. Voor Broeckx is dit zijn tweede seizoen bij de profs. De Desselaar zal zondag, op de tweede dag van de Giro, zijn 25ste verjaardag vieren. Zijn ploegmaat Louis Vervaeke werd vorig jaar op...
Voor Alpecin-Fenix  is het hun eerste deelname aan de Giro d’Italia. Wat verwachten de renners van hun debuut in deze wedstrijd? Hieronder vind je interviews met Senne Leysen, Tim Merlier, Dries De Bondt, Gianni Vermeersch, Jimmy Janssens, Oscar Riesebeek en Louis Vervaeke. De interviews...