Louis Meintjes nieuwe troef voor het klimwerk bij Circus-Wanty Gobert: "België is het land waar het allemaal begon voor mij"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Nov 2020 - 17:18
Printvriendelijke versie

Met Louis Meintjes heeft Circus-Wanty Gobert voor aankomend seizoen een nieuwe ronderenner aangetrokken . De Zuid-Afrikaan kan namelijk heel wat adelbrieven voorleggen wat betreft de grote rondes. In de Ronde van Frankrijk eindigde hij namelijk twee keer op de 8e plaats in de kleuren van Lampre/UAE (2016, 2017) en in de Ronde van Spanje werd hij 10e (2015) en 12e (2017).

Als jonge renner verbleef Meintjes in België, in het beloftenteam UC Seraing, vooraleer bij de profs zijn neus aan het venster te steken met overwinningen in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en de Afrikaanse kampioenschappen in 2015. Dit verwezenlijkte de Zuid-Afrikaanse kampioen van 2014 bij de Zuid-Afrikaanse formatie MTN-Qhubeka. De inwoner van Andorra werd ook 7e op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) en 8e in het Critérium du Dauphiné (2017), maar daarna bleven de resultaten sinds zijn terugkeer in de Zuid-Afrikaanse structuur NTT op zich wachten. Louis Meintjes, die nog maar 28 jaar is, wilt  de draad bij Circus-Wanty Gobert heropnemen. Hij zal het komende jaar in de bergachtige rittenkoersen en grote rondes uitgespeeld worden.

Louis Meintjes: " Ondanks deze volledig nieuwe uitdaging bij Circus-Wanty Gobert, zal het toch vertrouwd aanvoelen om na mijn beloftenperiode opnieuw in een Belgisch team te koersen. België is namelijk het land waar het allemaal begon voor mij, in het beloftenteam UC Seraing. Veranderen van cultuur maakt het spannend en biedt nieuwe perspectieven!  Aankomend seizoen wil ik op één grote ronde focussen en daar uitblinken. Daarnaast wil ik op mijn best zijn in een kortere rittenkoers om een goed algemeen klassement uit de brand te slepen. Ik denk aan de Volta Catalunya of het Critérium du Dauphiné, maar het is nog even afwachten hoe de definitieve kalender er in 2021 uit zal zien, en vooral in welke wedstrijden de parcoursen het meest op mijn maat zullen zijn. "
 

Aike Visbeek (Performance Manager): "  Met Louis Meintjes willen we onze ploeg voor de World Tour koersen bergop versterken. Hij heeft de afgelopen jaren met onder andere top 10 plaatsen in de Ronde van Frankrijk zijn capaciteiten al bewezen, en we hopen dat hij de draad weer kan oppikken om zijn carrière de komende jaren bij ons weer in stijgende lijn verder te zetten. Op zijn leeftijd van 28 jaar bereikt hij zijn volle kracht, en een nieuwe ambitieuze omgeving in volle ontwikkeling zal hem motiveren om een volgende stap te zetten. We zullen voor hem een programma op maat maken, dat vooral op de zwaardere World Tour rittenkoersen zoals het Critérium du Dauphiné, de Ronde van Romandië of de Ronde van Frankrijk gericht zal zijn. "

Gerelateerde artikels

Na enkele mindere seizoenen, hoopt Louis Meintjes met zijn overstap naar Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux in 2021 een nieuwe adem te vinden. De Zuid-Afrikaan verdween op de achtergrond nadat hij als jonge renner tussen 2015 en 2017 twee keer 8e in het eindklassement in de Ronde van Frankrijk werd...