Lorenzo Blomme: "Ik heb dit jaar een grote stap voorwaarts gezet op de piste"

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Nov 2014 - 20:20
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Dinsdag gaat de 'Zesdaagse van Gent' van start in 't Kuipke. Verschillende Belgische pistiers zullen het beste van zich geven en zich proberen in de kijker te rijden. Cyclingsite.be zal de komende dagen enkele deelnemers aan het woord laten. De eerste in onze reeks is Lorenzo Blomme.

Ben je tevreden over je afgelopen wegseizoen? Of had je er meer van verwacht? Mijn wegseizoen lag vooral in voorbereiding op de piste. Door mijn zware val vorig jaar in de 6-daagse van Gent had ik een grote achterstand opgelopen tegenover de rest van het peloton. In het begin reed ik maar 1 wedstrijd per week en dan lukte het wel maar ik voelde dat mijn lichaam de hoge intensiteit nog niet aankon. In samenspraak met mijn trainer ben ik me vanaf dan beginnen focussen op de piste.

Je zit sinds enkele maanden in de Belgische pisteploeg. Tevreden? Ben je nu extra gemotiveerd? Ik ben de mensen van de nationale ploeg heel dankbaar voor wat ze voor me doen. Ik ben nu een 3-tal maanden aan het meetrainen met de grote mannen van de piste en heb al enorm veel bijgeleerd. Dankzij hun is het ook mogelijk om me verder te ontwikkelen als baanwielrenner.

Hoe verliepen de voorbereidingen naar het pisteseizoen voor je? De voorbereidingen liepen heel goed. Ik trainde eerst mee met de nationale sprintploeg maar daarvoor kwam ik 'body' tekort, een maand later kreeg ik te horen dat ik mocht deelnemen aan de trainingen van de nationale 'fond' ploeg.

James Baeyens is je nieuwe partner op de piste. Hoe ben je bij hem terecht gekomen en waarom de keuze? Ik had in het verleden al eens samen gereden met James en dat ging vlot. Ik had voor dit jaar nog geen ploegkoersmakker om de uiv-cup mee te rijden. James wou zich nog eens volledig op de piste toeleggen en vandaar de keuze om samen te rijden.

Je hebt inmiddels de eerste pistewedstrijden achter de rug. Tevreden? Ik ben zeker tevreden en ik heb mijn start zeker niet gemist. Dankzij de trainingen van de nationale ploeg en de trainingen met mijn trainer in zijn zaal (dare2move) heb ik een grote stap voorwaarts kunnen zetten. Ik werd zaterdag 2de in het omnium na Iljo Keissen en 4de in de ploegkoers samen met James.

Volgende week start de zesdaagse van Gent. Wanneer ben je tevreden over je prestaties? James en ik zullen tevreden zijn als we na dag 1 nog niet in een verloren positie zitten. We zullen het van dag tot dag bekijken en zien/voelen hoe de tegenstand is. We zullen proberen ons goed vooraan stand te houden en stiekem hopen we wel op een top-5 plaats, dat zou heel mooi zijn maar we weten natuurlijk niet hoe goed de andere ploegen voor de dag zullen komen.

Naar welke andere wedstrijden kijk je uit en waarom? Na de 6-daagse van Gent vertrekken James en ik naar de UIV-cup van Zurich en daar hopen we ons toch ook te tonen. Verder is er dit weekend ook nog de internationale meeting waar ik deelneem aan het omnium en de ploegkoers. Ik hoop me daar goed te kunnen mengen tussen de grote mannen en vooral veel te leren, hopelijk met een mooie uitslag als gevolg.

Mijn pisteseizoen dit jaar is geslaagd als …...Mijn pisteseizoen zal geslaagd zijn als ik gespaard blijf van pech en zo mijn conditie verder kan verbeteren. Ook hoop ik om te bevestiging bij de nationale ploeg dat ik nog kan groeien en verbeteren om zo ooit eens een buitenlandse wedstrijd mee te rijden.

Gerelateerde artikels

Vandaag 4de dag van 6daagse maar helaas met een slechte wending. We kende een goede start doordat we  mee vooraan waren. Er werd zeer snel gekoerst en we verloren 1 ronde. Toch veel gaten terug kunnen toerijden. Na 140 ronden met er nog 60 te gaan een minder moment in de wedstrijd maar toch er...
1. Hoe blik je terug op je vorig pisteseizoen? Ik blik met gemengde gevoelens terug op het vorig piste seizoen! Als eerstejaars belofte had ik zeker niet te klagen, ik kon iedereen goed volgen. Maar mijn specifiek doel waren de BK sprint nummers zoals de keirin. In de keirin had ik de 1ste heat...
In Rummen moesten zaterdag 12 ronden afgewerkt worden 11,5 km. Er probeerden verschillende groepen weg te springen in het begin van de wedstrijd, maar het was wachten op een vlucht van in totaal 17 renners. De voorsprong liep op tot iets meer dan 1 minuut. In de laatste rondes waren er premies te...
De eerste 2 dagen waren vooral wennen terug aan de piste. De eerste dag hebben we 2 rondes verloren maar we konden halfweg koers veel recupereren van de achterstand. Het is een hele aanpassing voor Lorenzo om zo een zware zesdaagse te rijden maar hij doet het zeer goed voor zijn eerste keer....
De ochtend na de valpartij van Lorenzo op de toekomst 6-daagse heeft hij een  zeer stijf gevoel maar gelukkig niets gebroken. Zijn schouder doet pijn en zijn ribben zijn waarschijnlijk gekneusd.  Straks gaat de wedstrijdcommissaris bespreken of het nog verstandig is Lorenzo te laten...
Gisteren kon je op onze site lezen dat Lorenzo Blomme op de Toekomst 6-daagse zwaar ten val is gekomen. Vandaag wilde Lorenzo opnieuw starten maar krijgt startverbod. "De bond heeft overlegd met het ziekenhuis en de dokter ter plaatse en mijn start wordt afgeraden en dus geweigerd": meldt Lorenzo...