Loïc Segaert: " Mijn sprintsnelheid nog verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Dec 2014 - 20:21
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Loïc Segaert heeft een schitterend eerste seizoen achter de rug zowel op de weg als in het tijdrijden. Loïc kijkt nu al uit naar het seizoen 2015 waarin hij zich onder meer nog meer wil toeleggen op het tijdrijden.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen?  Mijn podiumplaatsen op zowel het PK tijdrijden als het PK weg. Mijn allereerste overwinning in het wielrennen te Outrijve. De totaal onverwachte winst in de nationale tijdrit te Angreau en een 2e plaats in de topcompetitie van Zottegem. De koers in het Italiaanse Piatto met Dj Matic was een leuke ervaring.

2. Vind je uw seizoen geslaagd?  Ik vind mijn seizoen zeker geslaagd. Ik had op voorhand nooit verwacht om in mijn eerste seizoen zowel in de kleine als in de grote koersen meteen te kunnen meedoen voor de overwinning.

3. Je won ook de nationale tijdrit in Angreau. Ga je u meer toeleggen op het tijdrijden in 2015? Ik heb al veel horen zeggen dat tijdrijden de basis van het wielrennen is, daarom maak ik ook echt wel een doel van de tijdritten en train ik regelmatig met de tijdritfiets. Bij de junioren zijn er door de rittenkoersen ook al wat meer tijdritten en hoop ik daarin mooie resultaten neer te zetten.

4. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik wil mij nog verder toeleggen in het tijdrijden en vooral werken aan mijn sprintsnelheid. Ook in het klimmen wil ik mij nog verder ontwikkelen.

5.  Hoe verlopen de voorbereidingen naar 2015 toe? Ik doe nu vooral loop-, mtb- en rollentrainingen voor een algemene opbouw van de conditie. Vanaf januari zal ik dan beginnen met de langere duurtrainingen op de weg.

6. Wat verwacht je van de overstap van nieuweling naar junior? Wat zal het moeilijkste zijn voor jouw? Ik verwacht dat het eerst enkele koersen aanpassen word maar denk dat ik me daarna wel snel zal kunnen aanpassen en voordeel zal halen uit de langere afstanden.

7. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Eén specifieke wedstrijd noemen is moeilijk als eerstejaars, wel hoop ik om net als dit seizoen regelmatig mee te spelen voor de zege en mij te laten zien in de grote koersen.

8. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee ik ben niet echt bijgelovig maar heb wel mijn vaste gebruiken bij de voorbereiding van een wedstrijd.

9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Een echt voorkeur heb ik nog niet. Hopelijk krijg ik dit jaar de kans om van beide soorten wedstrijden te proeven.

10. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Ik kijk enorm op naar Fabian Cancellara en Niki Terpstra. Mijn favoriete trainingsparkoersen zijn de kasseien en heuvels van de Vlaamse Ardennen en het Heuvelland, parkoersen waar zij top zijn. Ik droom er dan ook van om mezelf ooit in de ‘kasseiklassiekers’ te laten zien. Net als hen kan ik ook in het tijdrijden mijn mannetje staan.

Gerelateerde artikels

Alec Segaert is tweede geworden op het WK tijdrijden voor beloften. De eerstejaars belofte, die onlangs een driejarig contract bij Lotto Dstny tekende, moest alleen topfavoriet Søren Waerenskjold voor zich dulden nadat hij zelf een nagenoeg foutloze tijdrit aflegde. Na afloop kon Alec Segaert niet...
Loïc Segaert zal zijn seizoensstart met enkele maanden moeten uitstellen. Loïc werd gisteren aangereden op training en brak hierbij zijn knieschijf. "Ik reed op het fietspad langs een grote baan en een auto kwam een zijstraat uit. De chauffeur had me niet gezien en nam me vol mee en...
"In Outrijve(Avelgem) stonden we met 51 nieuwelingen aan de start voor 9 ronden en een totaal van 64km, op een vlak parcours. Ik stond er met beperkte ambities aan de start. Het was immers mijn eerste koers na de examenperiode waarin ik bijna niet getraind heb. Ik zag de koers dan ook meer als...
Loïc Segaert bracht vrijdagavond een bezoek aan de stand van Croder in hal 1 op Velofollies. Loïc zal dit seizoen zijn wedstrijden betwisten op Croder wielen. "Ik ben blij om dit seizoen met Croder te kunnen rijden, het zijn stijve wielen met een goede loop en een hoge temperatuur...
Met ingang van 1 januari voegen Jeroen Dingemans, Loïc Segaert, Sander Cordeel en Britt Lambrecht zich bij de performancestaff van Lotto Dstny. De ploeg zet daarmee een nieuwe stap voorwaarts in zijn performancewerking en zal in staat zijn de renners van zowel het Development Team als het profteam...
Loïc Segaert zal één van onze vast renners worden, welke we dit seizoen van nabij gaan volgen. Loïc vertelt in zijn  eerste column over zijn jaar als tweedejaars junior tot nu. Vandaag iets meer dan een jaar geleden: Ik ben in volle voorbereiding van het nieuwe seizoen, klaar om mijn...