Loïc Segaert: " Mijn sprintsnelheid nog verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Dec 2014 - 20:21
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Loïc Segaert heeft een schitterend eerste seizoen achter de rug zowel op de weg als in het tijdrijden. Loïc kijkt nu al uit naar het seizoen 2015 waarin hij zich onder meer nog meer wil toeleggen op het tijdrijden.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen?  Mijn podiumplaatsen op zowel het PK tijdrijden als het PK weg. Mijn allereerste overwinning in het wielrennen te Outrijve. De totaal onverwachte winst in de nationale tijdrit te Angreau en een 2e plaats in de topcompetitie van Zottegem. De koers in het Italiaanse Piatto met Dj Matic was een leuke ervaring.

2. Vind je uw seizoen geslaagd?  Ik vind mijn seizoen zeker geslaagd. Ik had op voorhand nooit verwacht om in mijn eerste seizoen zowel in de kleine als in de grote koersen meteen te kunnen meedoen voor de overwinning.

3. Je won ook de nationale tijdrit in Angreau. Ga je u meer toeleggen op het tijdrijden in 2015? Ik heb al veel horen zeggen dat tijdrijden de basis van het wielrennen is, daarom maak ik ook echt wel een doel van de tijdritten en train ik regelmatig met de tijdritfiets. Bij de junioren zijn er door de rittenkoersen ook al wat meer tijdritten en hoop ik daarin mooie resultaten neer te zetten.

4. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik wil mij nog verder toeleggen in het tijdrijden en vooral werken aan mijn sprintsnelheid. Ook in het klimmen wil ik mij nog verder ontwikkelen.

5.  Hoe verlopen de voorbereidingen naar 2015 toe? Ik doe nu vooral loop-, mtb- en rollentrainingen voor een algemene opbouw van de conditie. Vanaf januari zal ik dan beginnen met de langere duurtrainingen op de weg.

6. Wat verwacht je van de overstap van nieuweling naar junior? Wat zal het moeilijkste zijn voor jouw? Ik verwacht dat het eerst enkele koersen aanpassen word maar denk dat ik me daarna wel snel zal kunnen aanpassen en voordeel zal halen uit de langere afstanden.

7. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Eén specifieke wedstrijd noemen is moeilijk als eerstejaars, wel hoop ik om net als dit seizoen regelmatig mee te spelen voor de zege en mij te laten zien in de grote koersen.

8. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee ik ben niet echt bijgelovig maar heb wel mijn vaste gebruiken bij de voorbereiding van een wedstrijd.

9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Een echt voorkeur heb ik nog niet. Hopelijk krijg ik dit jaar de kans om van beide soorten wedstrijden te proeven.

10. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Ik kijk enorm op naar Fabian Cancellara en Niki Terpstra. Mijn favoriete trainingsparkoersen zijn de kasseien en heuvels van de Vlaamse Ardennen en het Heuvelland, parkoersen waar zij top zijn. Ik droom er dan ook van om mezelf ooit in de ‘kasseiklassiekers’ te laten zien. Net als hen kan ik ook in het tijdrijden mijn mannetje staan.

Gerelateerde artikels

"In Outrijve(Avelgem) stonden we met 51 nieuwelingen aan de start voor 9 ronden en een totaal van 64km, op een vlak parcours. Ik stond er met beperkte ambities aan de start. Het was immers mijn eerste koers na de examenperiode waarin ik bijna niet getraind heb. Ik zag de koers dan ook meer als...
Met ingang van 1 januari voegen Jeroen Dingemans, Loïc Segaert, Sander Cordeel en Britt Lambrecht zich bij de performancestaff van Lotto Dstny. De ploeg zet daarmee een nieuwe stap voorwaarts in zijn performancewerking en zal in staat zijn de renners van zowel het Development Team als het profteam...
Loïc Segaert is aan zijn eerste volledig seizoen als wielrenner bezig en met succes. De renner van DJ-Matic CT won afgelopen weekend in Outrijve. 1. Je behaalde afgelopen weekend je allereerste overwinningen in Outrijve? Verwacht? Ik wist wel dat ik een kans maakte om dit seizoen een koers te...
Loïc Segaert legde in Izegem de 18 ronden het snelste af van de 44 junioren aan de start.  Loïc kon na een herstart van de wedstrijd solo over de meet komen met een voorsprong van 28 seconden op Quentin Therain. "De koers begon droog, maar al snel gingen de hemelsluizen open. Het...
Loïc Segaert maakt volgend jaar de overstap naaar de Tieltse Renners als tweedejaars junior. Loïc was dit seizoen goed voor 3 overwinningen. "Na een geslaagd jaar bij het Avia Wcup CT kreeg ik verschillende aanbiedingen.  Aanvankelijk stond ik hier niet voor open, omdat ik mij er...
Twaalf ronden van 9,65 km moesten de junioren afleggen om de winnaar te bepalen van de Johan Museeuw Classic in Gistel.  De zege ging uiteindelijk naar de eerstejaars junior Loïc Segaert van het Avia Wcup Cycling Team. Het is voor Loïc zijn tweede zege van het seizoen. "Ik ben na een...