Lennert Hoefkens: Hopen op een mooi najaar

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Aug 2013 - 12:36
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Je behaalde je tweede overwinning van het seizoen in Mol na je winst de week ervoor. Verwacht dat je overwinningen zo snel op elkaar gingen volgen? Sinds ik terug ben van Frankrijk fiets ik met een gevoel. Ik verwachtte wel dat er een overwinning zat aan te komen. Toen ik de wedstrijd in Nederokkerzeel won gaf dit een bevrijdend gevoel. Eindelijk was die eerste overwinning een feit.  Dankzij deze overwinning rij ik meer ontspannen en meestal lijdt dit tot goede resultaten. Je eerste wedstrijd winnen is altijd moeilijker dan je 2de. Ik hoop nu dat ik vertrokken ben voor een mooi najaar met nog enkele overwinningen.

2. Beschouw je u seizoen nu als geslaagd of had je meer gehoopt al? Ik had van dit seizoen meer verwacht. Omdat dit jaar een zeer belangrijk jaar was met oog op de toekomst had ik graag een grote stap vooruit gezet om proberen aan te sluiten bij de toppers. Dit is helaas niet gelukt, ik heb momenteel nog te weinig power om mee te spelen voor winst in UCI koersen.

3. Wat was tot nu toe je grootste tegenvaller/teleurstelling van het seizoen? In het begin van het seizoen heb ik heel wat pech en ziekte gekend waardoor de resultaten niet echt meevielen. Mijn grote teleurstelling dit jaar was toch de Valromey Tour in Frankrijk. Naar deze wedstrijd had uitgekeken omdat ik me wou meten met de toppers in het gebergte.  Door maagklachten verliep deze ronde niet zoals gehoopt en ik gaf er in de laatste rit de brui aan.

4. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd? Het liefst heb ik een licht hellend parcours waar er toch wat verschil kan gemaakt worden. Ik moet het hebben van lastige wedstrijden aangezien ik in massasprints meestal snellere jongens tegen kom. De clubleiders van Balen BC zeggen dat ik een specialist ben van ploegentijdritten en dit geeft me toch wel voldoening aangezien dit toch een zware discipline is.

5. Hoe waren de andere wedstrijden van het seizoen al voor je? “Coupe de la ville Grudziadz” in Polen was mijn eerste ronde van het seizoen en hier wou ik een goede prestatie neerzetten nadat ik er het jaar voordien al ervaring had opgedaan. Een val in de 2de rit - net wanneer het peloton in stukken werd gereden door waaiervorming-zorgde ervoor dat ik 3min verloor op de groep van zo’n 40 man. Klassement was al voorbij op dag 2. In de 3de rit zat ik van in begin mee in de ontsnapping aangezien ik deze rit met stip had aangeduid en mijn enigste doel was om een etappe te winnen. Met 12 doken we de laatste ronde in. Het peloton was op ruime achterstand. Op 2km van de aankomst viel ik aan maar werd op 400meter van de finish terug gegrepen en werd teleurstellend 7de in de rit. Uiteindelijk werd ik anoniem  29ste in het klassement; zonder pech had ik op een 8de plaats geeindigd. Dit was het beeld van het eerste deel van het seizoen: altijd was er wel iets dat niet klopte. De ene keer reed ik plat of viel ik en de andere keer was ik ziek.

6. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit? Dit jaar hoop ik nog enkele overwinningen te behalen. Graag had ik nog de “Keizer der Juniores” gereden.

7. Al een idee wat volgend jaar voor je zal brengen? Welke ploeg?  Volgend jaar zal een hele aanpassing zijn. Het eerste jaar zal een leerschool worden waarin ik vooral kracht moet winnen.

Noot van de redactie: Zaterdag won Lennert de wedstrijd in Puurs waardoor zijn zegeteller nu op 3 staat. Het interview vond voor deze wedstrijd al plaats.

Gerelateerde artikels

Wat waren voor uw de mooiste momenten van het seizoen? De UCI ronde in Polen (Grudziadz) eind april en de hele maand augustus. In Polen had ik de goede vorm te pakken. In de 3e rit werd ik 7e na een hele wedstrijd in de aanval te hebben gereden om op 300m van de aankomst te worden gegrepen. ...
Lennert Hoefkens: "De eerste 2 rondes werd er veel naar elkaar gekeken en zo konden 2 groepen van 4 weg rijden. In de 3de ronde zijn wij er met 8 naar toe gereden en zo is een kopgroep van 16 man ontstaan. De samenwerking was redelijk goed en zo hadden we al snel een geruststellende voorsprong. Na...
Lennert Hoefkens blikt met ons terug op afgelope seizoen en blikt vooruit op het komende seizoen. Inmiddels is hij gestart aan de voorbereidingen voor seizoen 2016 met de nodige ambitie. 1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Weet je nog vanwaar de keuze voor deze sport? Ik ben met...
Lennert Hoefkens zal als eerstejaars belofte rijden voor 'United cycling team Sint-Truiden'. "Zij rijden een mooi programma waar ik rustig kan groeien.": aldus Lennert. Lennert behaalde als tweedejaars junior 4 overwinningen.
Lennert Hoefkens zal vanaf 2018 deel uitmaken van het Heist Cycling Team. Lennert start volgend seizoen als elite zonder contract. "Na een seizoen waarin ik als bachelor LO ben afgestudeerd, maar met tevens sportieve kommer en kwel heb ik besloten om de overstap te maken naar Heist...
"86 deelnemers stonden aan de start in Nederokkerzeel. Van in begin heb ik aangevallen aangezien er een stevige wind stond. Na 3 ronde was er een ontsnapping van 6 renners waar ik niet bij zat. De koplopers kregen niet meer dan 30sec. Toen de voorsprong kleiner werd heb ik de sprong gewaagd maar...