Lawrence Stalpaert: "Katjeskoers is men eerste doel"

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Mar 2018 - 20:00
Printvriendelijke versie

Lawrence Stalpaert start dit weekend in de Katjeskoers voor nieuwelingen. Lawrence heeft inmiddels al één overwinning op zak en heeft een sterke spurt. Even kennis maken met hem.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen?
Vanaf men zesde reed ik soms eens een toertje met men vader. Via via ben ik dan uiteindelijk bij Cycling Vlaanderen  en mijn huidige club CT Luc Wallays Jonge Renners Roeselare terechtgekomen. Waar ik begonnen ben als eerstejaars miniem.

2. Welk waren voor u de hoogtepunten van het wegseizoen 2017? Tevreden over het seizoen?
Het beste voor mezelf was zeker en vast om de witte trui te kunnen dragen en winnen in de driedaagse van West-Vlaanderen. De ploegentijdrit die we er wonnen maakte deze driedaagse helemaal compleet. Hoewel de witte trui in Dottenijs niet door iedereen gekend is ben ik ook even blij dat ik deze kon winnen. Verder haalde ik ook mooie dichte ereplaatsen op alle kampioenschappen en ook de Belgische titel van Lars was leuk om als ploegmaat/vriend te ervaren.

3. Hoe zagen de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018?
Alles verliep goed. Ik ging naar de trainingen die door de club werden georganiseerd en trainde soms met enkele ploegmaten.
 
4. Op welke punten hoop je dit jaar vooruitgang te maken?
Men eerste werkpuntje zijn men klimmersbenen.  Vlaamse heuvels en Waalse bergjes moet ik vlotter kunnen beklimmen.  Ook kasseien kunnen beter. Ook probeer ik me dit jaar wat meer te tonen in wedstrijden van  de Topcompetitie en interclubs. Dit door misschien eens wat meer aan te vallen of door redelijke resultaten te behalen.

5. Je won tijdens het 2e weekend van het seizoen al een wedstrijd te Heestert. Nu al verwacht dat je zo sterk was?
Dit had ik zeker niet verwacht, meestal ben ik pas op men best in de vroege zomer. De vroege winst is natuurlijk wel leuk voor het vervolg van het seizoen.

6.  Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Wil/kan je hierin nog verbeteren ?
Het tijdrijden is ook inderdaad nog wel een werkpunt.  In het verleden haalde ik wel al eens een 10e plaats op het BK,  maar vooral op het provinciaal kampioenschap valt het resultaat altijd wat tegen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik probeer een beetje goed te zijn in alles, maar vooral sprinter.

8.  Welke doelen heb je voorop gesteld voor seizoen 2018?
Katjeskoers (Gent- Wevelgem)  is men eerste doel.  Ik ken enkele mensen van de organisatie en het parcours ligt op nog geen 6km van mijn huis. In het begin van het jaar hoopte ik gewoon om er een goeie wedstrijd te rijden, maar na dit weekend hoop ik toch al wat meer op een goeie uitslag. Verder wil ik zoals eerder gezegd goed zijn in de kampioenschappen en grote wedstrijden en misschien nog een overwinning erbij krijgen.

De snelle vragen
Lievelingskleur :  groen
Favoriete muziek :  Alan Walker & Marshmello
Lievelingseten :  lasagne
Ochtend- of avondmens :  avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen :  sprint winnen va een klein groepje
Bergop of bergaf :  bergaf
Koud of warm : (regen en ) warm
Tijdrit of een lange rit :  lange rit
Welke selectie wilt u binnen je club verkrijgen….Ik hoop een selectie van de ploeg in de wacht te slepen voor Katjeskoers en Driedaagse van West- Vlaanderen.
Mooiste overwinning ooit:  Elke wedstrijd die ik tot nu toe won was even mooi.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken:  Jelle Wallays
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  Dat de Belgische driekleur in de ploeg blijft. Dit door Lars zelf of door andere ploegmaten.
 

Gerelateerde artikels

Lawrence Stalpaert won de interclub voor nieuwelinge in Nederhasselt. In de spurt met twee was hij net iets sterker dan zijn ploegmaat Benoît Claus. Thijs Van Looveren kwam solo over de meet voor plek 3. "Er waren enkele aanvallen maar er geraakte nooit iemand echt weg. De gevaarlijkste...
Een Ieperse wielerzege vandaag in Heestert bij de nieuwelingen. Lawrence Stalpaert had op het einde nog  de sterkste benen en behaalde er zijn eerste zege van het seizoen tegen een ijzersterke Robin Orins. "Het was geen supersnelle wedstrijd maar één met voortdurende aanvallen....
Lawrence Stalpaert won afgelopen zondag  nog de interclub in Nederhasselt en gisteren was het weeral opnieuw bingo in Keiem. In de massaspurt beschikte de tweedejaars nieuweling over het snelste stel benen. "Het was een redelijk gesloten koers. Er waren wel heel wat pogingen maar...
Bij de nieuwelingen in Heestert ging de zege naar Lawrence Stalpaert die de spurt won van Wout Remmerie. Het was nog een lastig koersje op hetzelfde parcours waar ik dit seizoen al eerder won. Op drie ronden van het einde val ik aan samen met Wout Remmerie. Tijdens deze drie ronden voelde ik...