Lars Put : " Blijven doorzetten ook al heb je pech"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Jan 2016 - 20:23
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Lars Put heeft 2 moeilijke jaren achter de rug als nieuweling. Toch kijkt Lars vol goede moed uit naar het nieuwe seizoen.

1. Wanneer gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart als 13-jarige aspirant. Ik ben bij de sport terecht gekomen door mijn bompa die 3 keer per week fietst. Ik ben een paar keer mee gaan fietsen en ik vond het een leuke sport.

2. Hoe kijk je terug op je 2 jaren als nieuweling? Wat liep er allemaal mis? Mijn 2 seizoenen als nieuweling waren niet de leukste. Ik werd achtervolgd door pech. Er waren ook leuke momenten bij maar van mijn jaren als nieuweling onthoud ik vooral dat je moet blijven doorzetten ook al heb je pech.

3. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Tijdrijden en spurten misschien. Ik ben niet zo goed in beide.

4. Spurt of solo? Waarom?  Solo, het is mooier.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Niet zo goed maar er wordt aan gewerkt.

6. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een mix van beide. Hoe zwaarder de koers is hoe beter.

7. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manieren? Ja, ik heb elke koers een amuletje bij.

8. Hoe heb je u voorbereid deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Door veel kilometers te maken met ploegmaten.

9. Verwacht je een moeilijke overstap naar de categorie junioren? Het gaat zeker niet makkelijk zijn maar het zal wel lukken.

10. Wanneer is je seizoen bij de junioren als eerstejaars geslaagd? Als ik mee de wedstrijden kan maken.

De snelle vragen:
Lievelingskleur : groen
Favoriete muziek : veel soorten
Favoriete film : cars
Lievelingseten : pasta
Ochtend- of avondmens : avond
Film of boek : film
Brunette of blondine : beide
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: pas
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Tom Boonen
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Niet vallen.
 

Tags: 

Gerelateerde artikels

In Budingen Zoutleeuw werd Lars Put onze beste Belg. Lars moest in de massaspurt enkel de Brit Zak Coleman laten voorgaan. "Het was een zware koers door de regen en wind maar wel op een mooi parcours. Ik had geen super gevoel maar ik had het geluk wel mee vandaag. Half koers was er een...
Zondag staat de Ronde van Vlaanderen op het programma voor junioren. Lars Put zal voor Sport en steun Leopoldsburg deelnemen. We legden de renners twee vragen voor: Wat ze ervan verwachten en wie de kanshebbers zijn volgens hen. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om de ronde te rijden. Ik zou...
Lars Put zal zijn eerste jaar als beloften volgend jaar doorbrengen bij het Stageco - Special Paint Cycling Team. "Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat ze een mooi programma rijden. Ik had meteen een goed gevoel bij deze ploeg. Verder wil ik Sport en Steun bedanken voor de afgelopen jaren...