Laatste richtlijnen Belgian Cycling met o.a. gezondheidssessies voor junioren geannuleerd

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Mar 2020 - 12:36
Printvriendelijke versie

Als gevolg van de maatregelen die uitgevaardigd werden door de Nationale Veiligheidsraad besloten Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB, om tot 3 april volgende activiteiten te schrappen:

- Alle wielerwedstrijden in België op de internationale, nationale en regionale kalender voor alle categorieën en voor alle wielerdisciplines
- Alle recreatieve activiteiten
- Alle groepstrainingen en promotie-acties
- De verplichte gezondheidssessies voor meisjes en jongens junioren

Betreffende het eventueel verplaatsen van wedstrijden op de kalender kan nog geen commentaar gegeven worden, onder meer omdat niemand weet hoelang deze periode zal duren en welke wedstrijden verder nog wereldwijd afgezegd zullen worden.

Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB zullen de betaalde nationale en regionale taksen terugstorten aan de getroffen organisatoren.

De werking van de nationale ploegen (testen, groepstrainingen, wedstrijden) in alle disciplines en alle categorieën wordt eveneens ‘on hold’ gezet. Begin volgende week wordt beslist hoe het verder moet met de geplande stages en wedstrijden die plaatsvinden vanaf de start van de paasvakantie.

Tevens werd besloten om alle geplande commissievergaderingen tot 3 april te schrappen en uit te stellen tot nadere datum.

De wielerfederaties zijn zich ervan bewust dat 3 april mogelijk geen einddatum wordt. Net daarom wordt in nauw contact gebleven met de bevoegde federale instanties, onder meer met het oogmerk klaar te zijn voor een mogelijke verlenging van deze periode.

Voor alle renners, ploegen, clubs en organisatoren is dit een vreemde en moeilijke periode, met implicaties op onder meer vormbehoud, programma en economische belangen. Toch zijn we ervan overtuigd dat deze hindernissen gezamenlijk overwonnen kunnen worden, terwijl wij onze bescheiden bijdrage leveren in de strijd tegen het Coronavirus.