Kyano Cottignies opnieuw oppermachtig

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2023 - 09:24
Printvriendelijke versie

Na zijn zege vorige week in Ursel bij de eerstejaars nieuwelingen stond Kyano Cottignies gisteren aan de start in Pommeroeul. Opnieuw kon de renner van het Young Cycling Team Middelkerke er in zijn eentje vandoor gaan en schreef zo zijn tweede zege van het seizoen op zijn naam.

"Samen met ploegmaat Bas Vandenbulcke aan de start te Pommeroeul met nog 103 andere renners, eerste- en tweedejaars samen. Op de deelnemerslijst toch enkele mooie namen. Hardrijders als Siebe Vancanneyt, de winnaar  van Ichtegem Jasper Verbrugge en ook zag ik een truitje van de Waalse kampioen... Op een niet selectieve omloop bleef het de eerste ronden allemaal samen. Matteo Toortelboom probeert 1 ronde weg te rijden maar werd vlug weer gegrepen. Tot halfweg wedstrijd mijn ploegmaat Bas een demarrage plaatst en zo 20 seconden kan wegrijden. Ik probeer ondertussen iedereen terug te halen en het peloton te controleren. Toch komt alles opnieuw samen. Met nog 4 ronden te gaan waag ik mijn kans en ga ik all in. Ik demarreer en kan 25 seconden wegrijden. Bas probeert op zijn beurt de aanvallen te controleren. Nog 2 renners geraken weg maar ondertussen loop ik gestaag uit. Uiteindelijk kan ik het gat groot genoeg houden op de 2 achtervolgers (peloton zat dan al op sec of 45) en neem ik de overwinning. ": vertelt een tevreden Kyano Cottignies.

"Alsook mocht ik zo de gele trui en witte jongeren trui in het Waals klassement aandoen. Samen met Bas Vandenbulcke kleurden we mooi als eerstejaars nieuwelingen de koers. Super tevreden."

Gerelateerde artikels

Kyano Cottignies won vandaag op indrukwekkende wijze de wedstrijd voor eerstejaars nieuwelingen in Ursel. Met meer dan 3 minuten voorsprong behaalde hij zijn eerste zege van het seizoen. Vorig jaar was hij goed voor 13 overwinningen waaronder Belgisch kampioen beachrace, provinciaal kampioen op de...
Met 55 nieuwelingen werd er op paasmaandag gestreden in Ruislede voor de zege. De renners moesten 10 ronden van 6,7km afleggen. In volle finale trok Kyano Cottignies alle registers open en ging er solo vandoor. De eerstejaars nieuweling bouwde nog een voorsprong uit van 34 seconden op zijn eerste...