Kurt Geysen: Uitkijken naar het Belgisch kampioenschap

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Jun 2013 - 15:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kurt Geysen (Ovyta-Eijssen-Acrog) uit Mol won vorige week zijn thuiskoers in Mol. Kurt kijkt vooral uit naar het Belgisch kampioenschap dit jaar.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Vorig seizoen was een van mijn beste seizoenen sinds ik herbegonnen ben. Ik heb een heel jaar op een goed en regelmatig niveau kunnen rijden. Ik won 3 wedstrijden en werd op het einde van het seizoen 7x achter elkaar 2e. Dit had ik liever wel anders gezien.2.  Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van het seizoen 2012?

Hoogtepunt was mijn volledig regelmatig seizoen en de winst in de tijdrit van de ronde van Vlaams Brabant. Ook de 2e plaats in de profkoers van Tienen was een topper. Mijn grootste teleurstelling was dat ze onze kopgroep in het BK in Ooigem terugpakten in de laatste ronde. We waren nog met 3 man over en indien het peloton niet terugkwam was ik toch bijna 95 procent zeker van de zege. Maar ja dit is koers hé. Nog een teleurstelling was mijn zware valpartij in de interclub te Wingene. Hier heb ik toch een aantal maanden last van ondervonden. Ik heb hiervan nu nog naweeën zoals mijn bekken dat steeds geblokkeerd geraakt.3. Je won inmiddels de wedstrijden in Mol. Verwacht?

Ik had wel verwacht dat ik zou meedoen voor de zege gezien de conditie en de benen heel goed waren. Zaterdag in Rotselaar was ik al zeer sterk en ik hoopte natuurlijk om het in mijn eigen woonplaats te kunnen afmaken. In de laatste ronde voelde ik me wel de sterkste en ik ben blijven gaan tot ze me moesten laten rijden.

4.  Wanneer ben je tevreden van het seizoen?

Ik ben tevreden als ik in de grote wedstrijden mee op het voorplan kan treden of toch mijn werk doen voor de jongeren in de ploeg. Ik ben tevreden als we als we met de ploeg als een hechte groep samen kunnen strijden voor de zege. Wie er dan wint heeft geen enkel belang, al zou ik er nog graag een paar winnen waaronder ook een interclub en het BK.5.  Op welk soort van wedstrijden kan je optimaal tot u recht komen?

Ik kom het best tot mijn recht op de zware afmattende wedstrijden. Er mag wat op en af gereden worden maar het mogen ook geen ardennentoppen zijn. De Vlaamse Ardennen daarentegen zijn wel op mijn lijf geschreven.6. Wat vond je van je andere wedstrijden van het seizoen al?

Tot nu toe waren de wedstrijden welke ik al reed van behoorlijke kwaliteit. Ik begin zoals alle jaren pas vanaf de maand mei goed te worden en dit jaar is dit weer niet anders. Ik heb warmte nodig en die hebben we dit jaar nog niet veel gezien7.  Naar welke wedstrijd(en) kijk je het meeste uit dit seizoen nog? Waarom?

De wedstrijden waar ik het meest naar uitkijk is zoals alle jaren het BK. Ik ben al 3 jaar achter elkaar zeer dicht bij de zege geweest en ik hoop toch eens 1x het geluk aan mijn kant te hebben. Ook naar de voorbereiding voor het BK kijk ik uit . Ik rijd zoals alle jaren de ronde van Vlaams Brabant, de dag erna het criterium te Lommel en daaropvolgende de ronde van Namen zodat ik toch 12 dagen achter elkaar een wedstrijd heb.8. Wat verwacht je van het PK en BK?

Het PK valt dit jaar voor ons samen met de interclub GP Noel Soetaert te Menen-Moorsele. Gezien het een gewone kermiskoers betreft en het geen verplichte deelname is zal ik hoogstwaarschijnlijk niet aan de start komen en verkies ik om in de interclub te starten. Op het BK wil ik dit jaar in Lommel toch voor de 4e x op rij meedingen naar de zege en hopelijk heb ik het geluk dit jaar aan mijn kant.

Gerelateerde artikels

Kurt Geysen moest enkele weken rust houden na zijn val in Mol. Desondanks is de renner uit Mol tevreden over zijn afgelopen seizoen. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De mooiste momenten waren zeker de mooie grote profwedstrijden waar we met het team dit jaar aan konden...
Zeventien ronden van 7 km moesten de 136 ezc/u23 afleggen op Paasmaandag in Retie. De wedstrijd viel al vrij snel in een definitieve plooi. In de 4e ronden reden Elias Maris, Kurt Geysen, Pieter Jacobs en Sven Noels weg uit het peloton en reden al vrij vlug een voorsprong bij elkaar van om en bij...
Kurt Geysen was aan een uitstekend seizoen bezig tot het noodlot toesloeg enkele weken geleden in Mol. Kurt kwam ten val en moet nu verschillende weken de fiets aan de kant laten staan. Tegen het BK hoopt de renner van Vastgoedservice - Golden Service er terug te staan. 1. Vind je uw voorjaar...
  Kurt Geysen uit Mol verscheen zondag aan de start voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Leopoldsburg. Kurt kan al onmiddellijk de teller op één zetten. Hoe was vorig seizoen voor je? Vorig seizoen was zeer geslaagd voor mij. Ik heb in bijna alle grote wedstrijden mee op het...
Kurt Geysen uit Mol werd de winnaar van de wedstrijd in Rijkevorsel. Het is voor Kurt de 2e overwinning van het seizoen. "Het was een zeer lastige wedstrijd in Rijkevorsel gezien er heel veel wind stond en achteraan op de ronde was er een open vlakte waar er veel zijwind stond. In de 3e ronde...
Kurt Geysen uit Mol zal  één van de sterke krachten zijn van wielerploeg 'Vastgoedservice'. Waarom Kurt voor deze ploeg heeft gekozen, legt hij zelf uit. "Vijf jaar geleden ben ik opnieuw gestart met de wielersport en onmiddellijk kreeg ik de steun van voorzitter Jef Robert. Nadat ik een...