Krawatencross in Lille toneel voor het Belgisch kampioenschap G-veldrijden

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Feb 2023 - 09:34
Printvriendelijke versie

Op 12 februari vindt het Belgisch kampioenschap G-veldrijden plaats tijdens de Krawatencross in Lille. Het nationaal kampioenschap is de vijfde manche van het G-veldritcriterium van G-sport Vlaanderen. Silke Bastiaensen is van de streek en wil haar tricolore trui verdedigen. “Ik ben heel nieuwsgierig hoeveel supporters er gaan zijn. Het is altijd leuk als er veel publiek is." De G-sporters rijden hun BK voor de elite dames om 12u15.

G-sport verovert steeds meer een plekje op het wedstrijdprogramma van de verschillende veldritten. Dat is voor de nationale kampioenschappen niet anders.  Vorig jaar was de Hexia Cyclocross in Gullegem organisator van het BK, dit jaar vond G-sport Vlaanderen een nieuwe host bij de Krawatencross in Lille. “We zijn blij dat we het BK in Lille kunnen organiseren. Het was best moeilijk om een geschikte locatie te vinden. Maar met een BK in de Lilse Bergen mogen we meer dan tevreden zijn”, vertelt Peter Bastiaensen, competitiemanager wielrennen bij G-sport Vlaanderen.

Bij de G-wielrenners zijn Lars De Jong (verstandelijke beperking), Arno Groenweghe (autismespectrumstoornis) en Silke Bastiaensen (verstandelijke beperking) de titelverdedigers. Silke wil schitteren voor eigen publiek, ze is alvast heel voorbereid. “Ik ken het parcours helemaal vanbuiten, met veel zand en bos is het een wedstrijd dat mij goed ligt. Het zou mooi zijn om opnieuw Belgisch kampioen te worden, maar als ik tweede of derde word, zal ik ook tevreden zijn.”

De Krawatencross in Lille is de vijfde wedstrijd in het G-veldritcriterium na eerdere veldritten in Maldegem, Boortmeerkbeek, Loenhout en Gullegem. Na het BK volgen nog twee manches in Sint-Niklaas en Malle. 

foto: ©G-sport Vlaanderen / Eric ‘T Kindt