Korneel Decaestecker : "Een koers kan je nooit voorspellen"

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Apr 2019 - 18:59
Printvriendelijke versie

Korneel Decaestecker zal zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen voor juniores de kleuren verdedigen van het  Vzw cycling team Luc Wallays - jonge renners Roeselare.

"Deze winter zonder ziektes (buiten in mijn rustperiode) liep alles goed. Ik kon al mijn trainingen afleggen die mijn trainer (Arne Wallays) mij voorlegde. Mijn eerste maand als tweedejaars junior liep behoorlijk goed. Ik kon het seizoen beginnen met een 2e plaats in Meulebeke. In Vlamertinge kwam ik als 13e over de streep na een koers waar ik aanvallend heb gereden. In Nokere Koerse viel ik 2x in de eerst 25km, de veer was dan rap gebroken. In dat zelfde weekend reed ik in Kachtem waar ik onderkoeld naar de auto reed door een hagelbui. In de Guido Reybrouck classic kwam ik als 31ste over de meet met een goed gevoel. Afgelopen weekend werd ik 13e op 138 in Werken waar ik de kopgroep miste, maar waar ik samen met 2 andere renners nog naar de achtervolgers ben gereden. Dit geeft mij een goed gevoel voor dit weekend. Ik verkende de Ronde van Vlaanderen al in de Krokusvakantie samen met ploegmaat Robbe Lamote. Het is een zwaar maar mooi parcours. We starten met een sterke ploeg. Ik hoop de wedstrijd te kunnen uitrijden, maar een koers kan je nooit voorspellen. We zullen dus wel zien hoe alles zal verlopen zondag in Vlaanderens mooiste !"