Koen Aerden: Uitkijken naar de klimkoersen

Door Kurt Vermeerbergen op 7 May 2013 - 16:34
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Koen Aerden uit Genk is renner bij het Davo Cycling Team. Koen bracht zijn zegestand van het seizoen al op 2.1.      Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Vorig seizoen was eigenlijk 1 grote ramp. Ik won het pk tijdrijden heel in het begin van het seizoen en daarna brak ik mijn pols op 2 plaatsen waardoor ik 6 weken in de gips zat. Iedereen denkt dan dat je daar nog mee kan trainen maar niet behoorlijk. Na de breuk ben ik dan veel te veel gaan koersen zonder al teveel te zijn gaan trainen en bijna iedere koers zat ik met krampen en kwam er niet veel uit.2.      Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Ik had jammer genoeg niet veel hoogtepunten vorig jaar maar dan kies ik toch het pk tijdrijden. En de grootste teleurstelling dat ik de rest van het seizoen niet echt over de volle 100% van mijn kunnen kon presteren.3.      Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen? Piste?

Het nieuwe seizoen heb ik zoals alle andere seizoenen aangepakt. Een goed lange rustperiode gepakt af en toe is gaan mountainbiken maar niet teveel aan de fiets gedacht en enkele weken voor de start van het seizoen terug gaan trainen.4.      Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Ik heb niet echt doelstellingen opgezet voor het seizoen ik wil gewoon het maximum van mijn kunnen er proberen uit te halen en als ik weet dat ik er iedere koers ben voor gegaan dan zal ik tevreden zijn5.      Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Ik ben op alle parcours ongeveer hetzelfde er is niet echt iets waar ik volledig in uitblink, een echte allrounder zeg maar. Ik heb het liefste een zwaar parcours waar de meeste renners afhaken omdat ik die zenuwachtigheid van in het peloton rijden niet goed kan verdragen.6.      Je won inmiddels al 2 wedstrijden? Verwacht?

Eigenlijk niet. In mijn vorige seizoenen was ik in het begin van het seizoen nooit echt goed en dit keer wel al redelijk vroeg op het seizoen goed.  Ik hoop natuurlijk dat ik dit niveau kan aanhouden en dat er nog een paar overwinningen kunnen bijkomen7.      Hoe waren de andere wedstrijden dit seizoen?

Ik heb dit jaar nog maar 2 keer buiten de top 10 gereden in de eendagskoersen en dat was mijn 1ste koers in Tienen-Zepperen waar ik in de buik van het peloton eindigde en mijn 2de koers 'de kattekoers' in Ieper waar ik 16de eindigde. Ik kan stellen dat ik tot nu toe aan een regelmatig seizoen bezig ben.8.      Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Ik heb mezelf al kunnen opvolgen als pk tt, natuurlijk hoop ik dat ook te kunnen op de weg al ligt het parcours me niet zo. Het eindigt meestal in een massasprint daar en dat is het enigste waar ik minder goed uit de voeten kan. En op het bk zullen we wel zien er zijn veel goede renners en er zijn veel die daar kunnen winnen.9.      Naar welke wedstrijden kijk je verder uit?

Ik kijk uit naar de zomer als het eindelijk iets warmer wordt en de klimkoersen gaan beginnen.

Gerelateerde artikels

Koen Aerden zal volgend jaar als eerstejaars belofte rijden voor Verandas willems - cc Chevingny. Koen reed dit jaar voor het Davo Cycling Team en behaalde 6 overwinningen. " Het lijkt mij een hele leuke ploeg met een mooi programma en doorgroeimogelijkheden naar de continentale ploeg toe. Nog...
"Vanaf de derde ronde weggereden met 4 man, deze ontsnapping hield rond de 45 km stand. Vier ronden van het einde teruggepakt door het peloton. Meteen reed er een groep van 5 man terug weg waar ik eerst niet bijzat. Maar op 3 ronden van het einde naar die groep kunnen rijden samen met Jari Geerts...
"3de ronde weggereden. Na 2 ronden komen er 2 aansluiten en weggebleven. 4 ronden voor het einde komen opnieuw 2 aansluiten en meteen daarna aangevallen en kreeg terug 2 mee en dan laatste ronde solo gegaan." vertelt Koen Aerden. Het is voor Koen zijn 5e seizoenszege en eveneens zijn 5e solo zege.
"We waren aan de start met 110 man. Het parcours was wel wat bergop met 3 kleine heuveltjes in. Na een ronde was ik weggereden met nog 3 renners. Na een ronde op kop gereden maar het was nog iets te vroeg en het peloton kwam terug. Dan zijn er 4 renners weggereden uit het peloton en die...
Koen Aerden (Davo Cycling Team) won woensdag op verbluffende wijze de wedstrijd Ransberg-Kortenaken bij de junioren. Koen Aerden: "Ik ben vanaf de eerste ronde weggereden. De hele tijd met 2 zo een 30 à 40 seconden voor het peloton uitgereden. Op 30 km van het einde mijn medevluchter...