Knieproblemen achter de rug voor William Denys: "Ik wil nog steeds elk jaar stappen zetten"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Oct 2021 - 07:59
Printvriendelijke versie

William Denys zat vanaf eind vorig jaar al in een spreekwoordelijke sukkelstraatje. Inmiddels zijn de problemen aan de knie weg en werkt hij hard aan zijn conditie. William hoopt alsnog een ploeg te vinden voor het seizoen 2022.

Het voorbije jaar werd je geteisterd door allerlei blessures. Kan je eens even een opsomming geven wat je zoal hebt meegemaakt de laatste tijd?
Sinds halverwege december 2020 begon er op een bepaalde dag een raar gevoel in men knie te komen. Deze pijn ging niet meteen weg, ook niet met rust. De  dokter geraadpleegd die 2 weken rust verplichte.  Het bleek een ontsteking te zijn . Na deze twee weken platte rust terug rustig beginnen trainen en dan snel weer hetzelfde probleem gekregen aan beide knieën. Opnieuw dokter en ook specialist bezocht die adviseerde om er een operatie aan te laten doen. Uiteindelijk via mijn masseur Marcel Van Belleghem belandt bij Paul Dunford van chiropractie Waregem die mij uiteindelijk een oplossing kon bieden. Ongeveer pas terug halverwege juni kon ik weer op deftig niveau trainen. Ik ben deze personen hier zeer dankbaar voor.

Is het niet lastig om telkens de moed terug te vinden om opnieuw te trainen na al die tegenslagen?
Er zijn zeker momenten geweest tijdens de blessure waar het heel frustrerend was om mijn concurrenten veel te zien trainen terwijl ik meer moest rusten dan ik ging fietsen.

Hoe waren de koersen na je blessure?
De eerste maanden na de blessure waren mentaal en fysiek heel zwaar. Ik was ver teruggezakt qua conditie en moest dus mentaal sterk blijven in de hoop dat het snel ging beteren. Dit ging voor mijn gevoel echt traag.  Pas een kleine maand geleden kreeg ik terug het plezier in het koersen toen de prestaties ook beter werden. Maar ik ben nog steeds niet tevreden van het niveau die ik nu heb. Ik had graag de lijn van vorige seizoenen doorgetrokken.

Welke ambities heb je voor komend seizoen en bij welk type ploeg zou je die doelen willen verwezenlijken?
Ik wil komend seizoen zeker terug bewijzen dat ik het kan want dit jaar waren er vele twijfels van mezelf en van anderen uit. Ik hoop misschien als eerstejaarsbelofte toch nog in een degelijke ploeg te geraken en dan erna misschien elk jaar een stapje te zetten want uiteindelijk is mijn doel of droom (prof worden) niet veranderd.

Gerelateerde artikels

William Denys zal in zijn eerste jaar als junior rijden bij het Canguru - QTS - Air College Cycling Team. "Rik Devooght heeft mij deze kans aangeboden en heb deze met beide handen gegrepen. Ik wil zeker ook mijn huidige ploeg Jonge Renners Roeselare bedanken voor de voorbije jaren."...