Kleeberg Cross 2019 : Veldritseizoen start op 1 september in Nederland

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Aug 2019 - 17:47
Printvriendelijke versie

Zondag 1 september, ja dat is zeker vroeg maar waarom langer wachten dan nodig, trappen ze in het Nederlandse Mechelen af met de 1ste wedstrijd in het veldritseizoen 2019/2020.  Ze zijn daarmee ook de eerste wedstrijd voor de Belgische veldrijders.

Op en rond de voetbalvelden van de plaatselijke voetbalclub RKMVC en het vakantiepark Mechelerhof hebben ze dit jaar een vernieuwd uitdagend parcours uitgetekend. technischer, meer trappen, meer zand, meer hoogtemeters.

De 1ste editie kenmerkte zich door overdadige zonneschijn, een harde ondergrond en het uitdagende technische gedeelte in het parcours. Voor velen was het nog aftasten hoe het met de vorm stond; is de voorbereiding op het crossseizoen de juiste, heb ik al goede vorm? En hoever staat het met de vorm van mijn concurrenten! De dag van de waarheid dus.

En dat zal dit jaar niet anders zijn. De vragen aan het begin van een nieuw seizoen zijn niet anders dan die van een jaar geleden. Op zondag 1 september worden de eerste antwoorden verkregen. Op naar weer een geweldig mooi veldritseizoen.

Programma
10.15: Amateurs
11.15: Masters
12.15: Nieuwelingen jongens
13.15: Junioren heren
14.15: Dames
14.16 Nieuwelingen meisjes
15.15:Elite beloften

Inschrijvingen zijn mogelijk via de KNWU site, of per mail aan guido_delnoije@hotmail.com. Buitenlandse renners schrijven in via e-mail naar guido_delnoije@hotmail.com

Meer informatie is te vinden op de website http://kleebergchallenge.nl/  en via facebook  https://www.facebook.com/kleebergchallenge