Kidz On Wheelz start op 21 maart met als gast Fabian Cancellara

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Feb 2020 - 20:48
Printvriendelijke versie

Cycling Vlaanderen geeft midden maart opnieuw het startschot van Kidz On Wheelz. Een project dat vorig jaar werd opgestart ter promotie van de wielersport bij kinderen vanaf 5 jaar. Met een innovatief en uitdagend fietsparcours doorkruisen ze Vlaanderen en leggen ze de focus op fietsvaardigheid, veiligheid en plezierbeleving. Drie belangrijke thema’s die ook door de sponsors AG Insurance, Decathlon, Sport Vlaanderen, Het Nieuwsblad, Cronos, de Vlaamse Wielerschool en Moev hoog in het vaandel gedragen wordt. In 2019 bereikten ze zo meer dan 10.000 jongeren en dragen ze op die manier ons steentje bij aan de veiligheid van de zwakke weggebruiker.

Dit jaar start het nieuwe Kidz On Wheelz-seizoen alvast met een serieuze knal want voor de eerste editie van 2020 zal niemand minder dan Fabian Cancellara samen met de kinderen de hindernissen van het vernieuwde Kidz On Wheelz-parcours bedwingen. Eén dag voor het officiële event zijn ze immers te gast in de stad Ronse waar dat weekend de eerste Belgische editie van Chasing Cancellara zal plaatsvinden.

Alsof dat alles nog niet genoeg is kan ook iedereen deelnemen aan een minicriterium waarbij je de kans krijgt om samen met “Spartacus” enkele lokale rondjes te rijden op een volledig verkeersvrij parcours. In dit eerste gratis Kidz On Wheelz-evenement van 2020, wordt er alles aan gedaan om kinderen met de fietsmicrobe naar huis te laten gaan. Leuke goodies, een vernieuwd en uitdagend fietsparcours, de mogelijkheid om het plezier in fietsen te ontdekken samen met Fabian Cancellara en zo veel meer.

Meisje of jongen, ervaren fietser of beginner, jong of oud, … Iedereen is welkom op Kidz On Wheelz. Hier draait alles om fietsplezier voor iedereen.

Kidz On Wheelz - Chasing Cancellara
Timing: Zaterdag, 21/03 van 9u30-16u
Adres: Marktplein, Ronse
Minicriterium samen met Fabian Cancellara: 10u-12u
Kidz On Wheelz fietsparcours: 9u30-16u
Meer info: www.kidzonwheelz.be