Kevin De Jonghe: "Ik heb het plezier teruggevonden in het koersen"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 May 2015 - 21:08
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kevin De Jonghe heeft de smaak van het wielrennen helemaal opnieuw te pakken bij zijn nieuwe ploeg Cibel. Kevin wil van zich opnieuw laten spreken in zijn favoriete discipline, het tijdrijden.

1. Na 4 jaar eindelijk opnieuw het zegegebaar maken. Was deze zege een opluchting? Ja toch wel, het doet veel deugd. Ik ben er hard voor blijven werken en heb vaak aan mezelf getwijfeld.

2. Hoe kijk je terug op je tijd bij Topsport Vlaanderen – Baloise? Wat waren je hoogtepunten en minder leuke momenten? Op mijn periode bij Topsport Vlaanderen kan ik jammer genoeg niet echt positief terugkijken. Als eerstejaars kon ik wel veel mooie wedstrijden rijden in het buitenland maar ik was maar 20jaar en had toch wel wat aanpassing nodig. Het 2e en 3e jaar vielen dan volledig in het water met alle blessures.

3. Je vond dit seizoen onderdak bij Cibel. Een opluchting om voor deze ploeg te mogen uitkomen? Een opluchting zou ik het niet noemen, maar ik ben hen zeker wel dankbaar voor de kans en heb nog geen minuut spijt gehad van mijn keuze. Ook al ben ik de enige Antwerpenaar, ik voel me echt goed thuis in de ploeg.

4. Op het PK tijdrijden behaalde je een mooie 3e plaats. Onverwacht of je had meer gehoopt? Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Over het Pk tijdrijden was ik toch teleurgesteld. Als ik bij de juniors en beloften startte was dat altijd om te winnen. Ik was nu dus ook met die intentie gestart, achteraf bekeken was het wel mijn eerste tijdrit in meer dan 2 jaar dus misschien was het toch zo slecht nog niet. Hoe het met mijn tijdritcapaciteiten staat durf ik niet goed zeggen, er zijn nu eenmaal heel weinig wedstrijden waar een tijdrit op het programma staat en waar je jezelf kan vergelijken met andere renners. Ik blijf er toch aan werken omdat het altijd mijn sterke punt geweest is en ik het graag doe.

5. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit dit seizoen? Voornaamste waar ik nu naar uitkijk is het Bk tijdrijden waar ik toch graag op het podium wil staan. Verder hoop ik ook dat we kunnen deelnemen aan de ronde van Vlaams Brabant, en ook de ronde van Namen, aan alle 2 heb ik goede herinneringen met rit en eindwinst in Vlaams Brabant en ritwinst in Namen.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik zou mezelf uiteraard omschrijven als tijdrijder die ook nog behoorlijk bergop kan.

7. Spurt of solo? Waarom? Sowieso solo, in de spurt ben ik nu eenmaal een strijkijzer. Ik moet dus wel alleen aankomen als ik wil winnen.

8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom?  Aangezien ik dus geen spurt in de benen heb, hou ik wel van wedstrijden op een heuvelend parcours waar makkelijker het verschil te maken valt.

9. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken?  Ik denk dat elke renner wel bijgelovig is, maar dat zit hem in zoveel kleine dingen, teveel om op te noemen.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ga mezelf niet teveel doelen stellen voor dit seizoen. Ik heb het plezier teruggevonden in het koersen en dat was voor mij het voornaamste voor mezelf. Ik kan dus niet zeggen wanneer ik tevreden zal zijn over mijn seizoen.

Gerelateerde artikels

Een dag na het Bk verscheen Kevin De Jonghe aan de start in Overijse waar de Cibel renner een mooi staaltje van zijn klimcapaciteiten toonde. Kevin behaalt er zijn vierde zege van het seizoen. "Ik was met beperkte ambitie afgezakt naar Overijse, het was wat afwachten hoe ik hersteld zou...
In de Ronde van Taiwan staat Kevin De Jonghe na drie ritten tweede in het algemeen klassement op twee seconden van leider Ben O'Connor. De renners moeten nog 2 ritten afwerken. De 4e rit (Nountou County) is over een afstand van 166,56 km. De laatste rit gaat over een afstand 146,2km "Wel...
De renners moesten voor de 2e rit in de Arden Challenge 132km af te leggen. Kevin De Jonghe won in de spurt met 5 de wedstrijd. Kevin heeft nu de gele en groene trui in zijn bezit. "Eerst moesten we een grote ronde van 42km afleggen gevolgd door  5 plaatselijke ronden van 18km,...
In het  Kerksken verschenen gisteren 63 elite z.c./U23 aan de start.  Kevin De Jonghe kwam solo naar de finishlijn gereden met een voorsprong van 1.45 min op ploegmaat Niels Van Dorsselaer. Het is voor Kevin zijn derde zege van het seizoen. "Het was een beetje afwachten hoe het...
Vorige weekend werd het Baguet - MIBA - Indulek - Derito Cycling Team voorgesteld aan de pers. De ploeg maakte vandaag nog 2 extra renners bekend op hun Facebook. "We zijn héél trots niet één maar twee inkomende transfers te kunnen melden van de renners Kevin De Jonghe (foto) en Johannes De...
Met 79 Elite z.c./U23 werd er gisteren gestart in Sinaai. Met 18 seconden voorsprong kon Kevin De Jonghe solo over de finish rijden. De laatste zege van Kevin was in 2011. Voor de renner van Cibel is deze zege een echte opsteker. "Vanaf de openingsronden werd er hard gekoerst. Ik sukkel...