Kenneth Vandewalle: In top 10 blijven dit seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 2 May 2013 - 19:47
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kenneth Vandewalle won inmiddels een wedstrijd in Varsenare.

1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?
Ik blik met een heel slecht gevoel terug op vorig seizoen. Dit omdat ik eind april een operatie moest ondergaan in de liesstreek. Zo was ik van mei tot augustus buitenstrijd en kon ik de fiets niet aanraken, net op het moment dat ik mijn laatste koers nog 2de werd. Ik ben half augustus terug in competitie gekomen en behaalde in 3 koersen toch nog eens een top 10 plaats.

2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?
In feite heb ik niet echt een hoogtepunt gekend vorig seizoen, mijn seizoen was te kort door de operatie. De teleurstelling was natuurlijk de operatie die ik moest ondergaan.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?
Ik heb mij dit seizoen helemaal anders voorbereid, samen met mijn trainer Paul Ponnet gooiden we het op een heel andere voorbereiding. In plaats van terug deel te nemen aan pistewedstrijden, bleef ik gewoon trainen met de mountainbike en wegfiets.

4. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Mijn seizoen zal geslaagd zijn als ik mij kan blijven plaatsen in de top 10 en eventueel 1 of 2 overwinningen aan mijn palmares kan toevoegen. Ik wil me ook graag eens tonen in een grotere koers.

5. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?
Mijn favoriete parcours zijn vlakke en open parcours waar de wind hard blaast, daarin kan ik mijn hardrijden ook een rol laten spelen. Mijn sterkste punt is al jaren de sprint. Nu dit jaar is er ook het hardrijden wat bijgekomen.

6. Je won inmiddels de wedstrijd in Varsenare Verwacht of voelde je dat er een overwinning zat aan te komen?
De overwinning die ik behaald heb was misschien wel verwacht, want het was al een paar weken dat ik heel goed op dreef was, en ik ook voelde dat de recuperatie na de koers vlot verliep, misschien is het geen verassing dat ik die overwinning nu beet heb.

7. Hoe waren de andere wedstrijden dit seizoen?
De wedstrijden die ik al gereden heb verliepen wel goed. Ik hielp mee koers maken zonder te kijken naar een uitslag. Ik reed heel aanvallend mee en krijg daar nu het voordeel van.

8. Wat verwacht je van de kampioenschappen?
Ik heb geen verwachtingen en heb er ook niet naar gepiekt. Dus gewoon starten en kijken waar ik uitkom.

9. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit?
Er zijn niet echt wedstrijden die ik nog aangestipt heb dit seizoen. Ik leef van koers tot koers en ik zie wat de benen zeggen, want in het verleden is al gebleken dat naar een koers toeleven soms ook het omgekeerde resultaat kan geven.