Kenneth Van Rooy: een mooie overwinning voor mezelf in het ronde werk.

Door Kurt Vermeerbergen op 5 May 2013 - 09:27
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Kenneth Van Rooy (Lotto-Belisol U23) uit Arendonk heeft inmiddels de eerste overwinning opzak. Toch heeft de Arendonkenaar nog meer ambitie voor dit seizoen.Hoe blik je terug op het vorig seizoen?

Al bij al best meegevallen. Als eerstejaars weet je niet goed wat je voor je zelf ervan kan verwachten. Je hoopt om alle koersen uit te rijden en liefst met een goede plaats. Als je alles bekijkt is het achteraf best meegevallen. Ik zit in een goede ploeg waar je de kansen krijgt om je te bewijzen, ook  als hoeft dit niet direct. Van De Wouwer  Kurt geeft me deze mooie kansen, die ik ten aller tijden zal proberen te benutten. Maar je wil altijd je uiterste best doen om goede resultaten te boeken. Mijn doel is héél goed te presteren in de rondes.Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van het seizoen 2012?

Hoogtepunt was de ronde van Polen waar ik de jongeren trui behaalde. Al van dag 1 had ik ze in mijn bezit en wilde ze dan ook behouden en deed er samen met de ploeg alles aan om ze mee naar huis te nemen, wat me dan ook gelukt is.  Ook mijn 2de plaats in de Vuelta a Palencia in de laatste rit was ik tevreden. Mijn teleurstelling; eigenlijk heb ik er geen. De reden daar voor is dat ik mij van te voren geen doelen kon stellen. Als ik wat meer ervaring op doe dan kan ik me naar de toekomst doelen stellen. En ja dan kunnen er wel is teleurstellingen zijn! Maar dat is een zorg voor later.Hoe heb je u voorbereid op dit seizoen?

Door het slechte weer hier in België was ik er toe gedwongen  om me naar het buitenland te begeven, namelijk Spanje. Daar heb ik twee maal geweest en ook een keer met de ploeg. Voor de rest heb ik me aan mijn schema gehouden zoals mijn trainer Van Hoolst Wim mij gegeven heeft. Het is op voorhand niet te bepalen of je goed of slecht zal zijn. Bij mij speelt het weer vooral een belangrijke rol.Je won inmiddels al 1 wedstrijd (in vilvoorde) dit seizoen. Verwacht?

Verwacht eigenlijk niet! Maar je hoopt! Hoopt op het goede moment. En dat was zaterdag het geval. Nam het hef in handen en maakte me sterk, om deze koers te proberen  te winnen. Wat niet echt simpel was. Maar met veel inzet en gedrevenheid is het me dan toch gelukt. En daar was ik zelf heel blij mee.Wanneer ben je tevreden van het seizoen?

Als ik me helemaal heb gegeven om dit seizoen mooie prestatie te hebben behaald ! Zoals met de ploeg nog mooie koersen te winnen en mooie plaatsen te behalen. Zoals onlangs nog in Circuit des Ardennes. Daar hebben we met de ploeg een mooie prestatie neergezet. En hopen op nog een mooie overwinning voor mezelf in het ronde werk.Op welk soort wedstrijden kan je optimaal tot u recht komen?

Klimkoersen zegt me wel wat. Maar ik kan best wel van alles aan. Een beetje een allrounder. Probeer in elke koers het beste van mezelf te geven en zo goed mogelijk te presteren. Dat vind ik voor mezelf het belangrijkste.Wat vond je van je andere wedstrijden van het vorig seizoen?

Op zich viel alles best mee. Het is het seizoen geweest van leren en vallen en opstaan. Je weet ook niet wat je te wachten stond. Nu is dit al een beetje anders. Nu weet je al een beetje wat komt. Ook al is elke koers weer wat anders. Al bij al ben ik best tevreden geweest met mijn vorig seizoen ook al had ik daar geen 1ste plaats in behaald, toch ben ik tevreden met wat ik vorig seizoen gepresteerd heb.Je behaalde een 9e plaats op het PK tijdrijden. Tevreden met het resultaat?

Natuurlijk kan ik daar niet tevreden mee zijn! Lek rijden en de verkeerde richting ingestuurd worden, is niet wat ik ervan verwacht had.  Ik had mezelf een podiumplaats ingeschat. Na alles wat ik ervoor gedaan had is deze uitslag niet goed. Na de lekke band en het ongelukkig verkeerd rijden is een 9e plaats een pleister op de wonde!Naar welke wedstrijd(en) kijk je het meeste uit dit seizoen nog? Waarom?

Er komen nog ronders aan, maar weet nog niet de welke. Daar hoop ik ook zeker iets van betekenis te zijn. Das nog mijn  doel voor dit seizoen.

Gerelateerde artikels

Het voorbije weekend werd de Topcompetitie afgesloten met de laatste manche in Templeuve. Kenneth Van Rooy is de winnaar in het individuele eindklassement. Hij verzamelde tien punten meer dan Gaëtan Bille. Oliver Naesen, de derde in de rangschikking, volgt op vijftien punten van Kenneth. En er was...
Kenneth Van Rooy maakte vandaag een opgemerkt debuut als stagiair bij Lotto Soudal. De 21-jarige renner, die deel uitmaakt van het U23-team van Lotto Soudal, werd knap zevende in de Prudential RideLondon-Surrey Classic. In de finale kwam hij terecht in een kopgroep van acht met onder meer Ben Swift...
In de London-Surrey Classic en Post Danmark Rundt zullen drie nieuwe gezichten aan de start verschijnen voor Lotto Soudal. Dries Van Gestel en Kenneth Van Rooy zullen zondag 2 augustus hun eerste profkoers rijden in Londen, twee dagen later zal Frederik Frison in de Ronde van Denemarken zijn...
Na drie en een halve maand gedwongen rust keert Kenneth Van Rooy op 14 mei terug in het peloton. Kenneth was op 3 februari zwaar gevallen in de massasprint van de 3e etappe van de Saudi Tour, waardoor hij een lange tijd last had van zijn rechterknie. Kenneth keert terug in competitie tijdens de GP...
Kenneth Van Rooy is nog niet volledig hersteld van een bacteriële infectie en heeft in samenspraak met bondscoach Jean-Pierre Dubois beslist om niet deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen op de weg in Richmond. Hij zal in de selectie van de wegrit voor Heren U23 vervangen worden door Daan...
Om vier uur stonden 195 renners aan de startlijn om er de grote prijs stad Vilvoorde te rijden .Onmiddellijk na het startschot trok Kenneth in de aanval en nam zo een lichte voorsprong even later kreeg hij gezelschap van nog een renner samen reden ze een drietal toertjes voorop. Hergroepering...