Kees Duyvesteyn wint in Binderveld

Door Glenn Hofkens op 23 Jun 2019 - 13:16
Printvriendelijke versie

In de 4e van in totaal 14 af te leggen ronden konden 7 renners wegrijden uit het 62-koppige peloton in Binderveld gisteren. Dat waren Kees Duyvesteyn (Cycling Otago), Axel De Lie (Crabbé Toitures - CC Chevigny), Vinny Bzdenga (Sport en Moedig Genk), Lennert Hoefkens (Heist Cycling Team), Dries Lehaen (Acrog-Pauwels Sauzen - Balen BC), Carlo Porco (Individueel) en Laurent Creffier (Stageco Cycling Team). Het peloton bleef enkele ronden hangen op een achterstand van 35 à 40 seconden. Net voor halfkoers kwamen met Kristof Dockx (Stageco Cycling Team), Jeff Peelaers en Pieter Jacobs (Hubo - Titan Cargo CT) en Arno Van den Broeck (VDB Cycling Team) 4 renners vooraan aansluiten. Twee ronden later kwam alles opnieuw samen. Ook enkele andere aanvalspogingen werden terug gegrepen, waaronder die van Andy Muylst (EC Walshoutem), Jeff Peelaers, Dries Lehaen en Kristof Dockx. Uiteindelijk konden in de laatste ronde toch 4 renners een kloofje slaan. Het was de Nieuw-Zeelandse renner Kees Duyvesteyn die de zege pakte voor Axel De Lie. Ward Van Dyck (Hubo - Titan Cargo CT) vervolledigde het podium. De 4e renner in de aanval was Arno Brouwers (Home Solution - Soenens Cycling Team). De pelotonspurt voor de 5e plaats werd gewonnen door Dries Vastmans (Acrog-Pauwels Sauzen - Balen BC) die sneller was dan Belgisch Kampioen elite zc Rutger Wouters (VP Consulting-Zannata Cycling Team) en Pieter Jacobs. Joris Haex (Davo-United Cycling Team), Vinny Bzdenga en de Luxemburger Cédric Pries vervolledigden de top-10.