Kasteelcross Zonnebeke 15/1/2022 gaat niet door

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2021 - 16:53
Printvriendelijke versie

Na lang beraad door het bestuur van veloclub ‘Eendracht maakt Macht’ Zonnebeke, werd er beslist om de Kasteelcross, die begin volgend jaar op 15 januari ingepland stond, niet te laten doorgaan.

Deze beslissing werd genomen na overleg met het gemeentebestuur. Het aantal besmettingen in de gemeente nam de laatste weken ongezien snel toe en in die optiek vinden we het niet opportuun om de Kasteelcross te laten doorgaan uit bezorgdheid voor de gezondheid van de toeschouwers, de renners en hun entourage.

Anderzijds is het door de verstrengde coronamaatregelen niet mogelijk om een normaal VIP-arrangement aan te bieden aan de sponsors en kan de catering ook niet op een normale manier voorzien worden. De organisatie is financieel sterk afhankelijk van deze bron van inkomsten en daarom vrezen ze dat de toekomst van de Kasteelcross hiermee in het gedrang zou kunnen komen.

Zij vinden het als organisatie heel jammer dat ze deze editie moeten annuleren, maar ze zijn erop gebrand om hier sterker uit te komen en zijn daarom al van start gegaan met de voorbereidingen voor de Kasteelcross van het volgende cross-seizoen 2022-2023.