Juliet Eickhof wint op Gents ovaal

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Nov 2018 - 08:39
Printvriendelijke versie

Bij de opening van de AVS-cup op de Gentse Blaarmeersen zijn er dit jaar dadelijk voldoende meisjes ingeschreven waardoor de 8 junioren dit keer niet met de meisjes nieuwelingen worden ingedeeld maar met de 4 aanwezige dames elite. Dat betekent meteen ook een gevoelig aantal extra rondjes, maar wie het later wil maken mag daarvoor niet terugschrikken.

Op de startlijst naast de 6 Belgische meisjes 2 van de betere Nederlandse junioren nl. Juliet Eickhof, die vorig jaar de opener won en Nina Spapen, een vaste klant op de Gentse meetings. In de scratch over 32 ronden is het afwachten wie het initiatief zal nemen, het is tenslotte Britt Verbeek die de eerste aanval opzet snel gevolgd door Esmée Gielkens, die het later nog eens probeert, maar alles loopt telkens terug samen. Op 4 ronden van het einde waagt Britt nog eens haar kans, maar het zijn 2 elites die het gat terug dichten met Katrijn De Clercq in hun wiel. Het valt dan even stil en Katrijn pakt wel over maar intussen is de groep terug en zij wordt op het einde nog geremonteerd door Juliet. Nina wordt derde terwijl Esmée en Britt voor hun aanvalslust worden beloond met de vierde en vijfde plaats.

In de temporonden moeten er 30 rondjes worden afgelegd en wordt er dus 26x gesprint. Juliet toont zich hier duidelijk terug de sterkste door liefst 14 sprints te winnen, Katrijn volgt op lengten met 5 streepjes achter haar naam, Nina en Esmée worden terug derde en vierde met resp. 4 en 2 punten en Kirin Punnewaert kan aansluiten door 1 sprint op haar naam te schrijven.

Voor de start van de afsluitende puntenkoers staat Juliet aan de leiding met 80 punten, gevolgd door Katrijn, Nina en Esmée, telkens met 4 punten tussenruimte. Daar deze puntenkoers over 60 ronden gaat is nog veel speelbaar. Nina gooit dadelijk haar kaarten op tafel door de eerste 2 te winnen en in de derde tweede te worden na Juliet. Halfweg heeft Nina zo reeds 13 punten verzameld, Juliet 10 en Katrijn 7. Deze laatste moet dan in de tegenaanval en haalt in de volgende sprint de volle buit binnen en komt zo terug op gelijke hoogte met Nina. Juliet wint dan de voorlaatste sprint wat haar bijna onbereikbaar maakt, Katrijn wordt tweede en Nina derde wat Katrijn nipt op de tweede plaats brengt. De eindsprint kan dus nog allesbeslissend worden, maar wanneer Britt Verbeek alleen in de aanval trekt om zo de 10 punten weg te snoepen is Juliet zegezeker. Toch wint zij nog de eresprint van het peloton, achter haar vechten Nina en Katrijn nog een pittig duel uit voor de tweede plaats gewonnen door de Nederlandse waardoor Katrijn voor het eerst sinds lang in een pistemeeting vrede moet nemen met de derde plaats.

Mooie spannende wedstrijd die hopelijk nog meermaals een vervolg zal krijgen deze winter.

Gerelateerde artikels

Voor de eerste meeting in het Gentse pisteseizoen daagden 17 rensters op in de categorie dames jeugd. Niet minder dan 14 meisjes nieuwelingen en slechts 3 dames junioren. In de scratch over 20 ronden blijft alles rustig tot Katrijn De Clercq in de 6de ronde een versnelling plaatst om het peloton...
Vijfde manche van de AVS-cup en dit keer bij de dames jeugd slechts 8 nieuwelingen maar wel 9 junioren aan de start. Bij deze junioren o.a. de sterke Nederlandse Juliet Eickhof die de eerste manche won en Shari Bossuyt, Belgisch juniorenkampioene, die haar wederoptreden maakt. Van bij de...