Julian Mertens: "Er elke koers alles uithalen"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Jan 2015 - 09:35
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Julian Mertens start het seizoen 2015 als tweedejaars junior bij het Davo Cyling Team. Uitkijken doet Julian onder andere naar Luik-La Gleize.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn podiumplaatsen waren mooi. Vooral de 3e plaats die ik behaalde in mijn tweede juniorenkoers in Zoutleeuw en mijn 2e plaats in de UCI wedstrijd Gent-Menen steken er voor mij bovenuit.

2. Vind je uw seizoen geslaagd? Ja zeker, maar er had misschien toch iets meer in kunnen zitten zonder die dubbele elleboogbreuk in het begin van het seizoen.

3. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik wil mezelf nog verbeteren in het klimwerk en het tijdrijden. Het klimmen ging dit jaar al goed maar ik heb er eigenlijk weinig op getraind.

4. Hoe verloopt de opbouw naar 2015 toe? Ik kreeg van de dokter advies om gevarieerd te trainen zoals lopen, zwemmen, mountainbiken, een beetje fitness, stabilisatie en natuurlijk ook op de wegfiets.

5. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Ik zou zeggen Luik-La Gleize, omdat dit echt een heel mooie wedstrijd is en toch ook van een hoog niveau, maar ik leg mezelf zeker niet toe op 1 wedstrijd. Ik wil gewoon proberen een goed en regelmatig seizoen te rijden en er elke koers alles uit te halen.
 
6. Wat betekent wielrennen voor je?
Wel veel denk ik. Het neemt heel veel tijd in, maar ik doe het nog steeds even graag als toen ik begon, misschien zelfs liever.
 
7. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee, ik ben niet echt bijgelovig. Ik heb geen paar sokken of handschoenen waarvan ik denk dat ik beter van ga rijden. Dat zit toch allemaal maar in’t koppeke.

8. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Ik rij zeer graag ééndagswedstrijden, maar ik vind de sfeer op een meerdaagse wedstrijd top, 3 of 4 dagen echt puur voor die wedstrijd leven!

9. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Geen, ik vind eigenlijk niet dat je jezelf nu al met profrenners moet vergelijken.

Gerelateerde artikels

Julian Mertens zal volgend seizoen de kleuren verdedigen van het Prorace Cycling Team als eerstejaars belofte. Dit seizoen was Julian goed voor 4 zeges waaronder de laatste rit in de keizer der junioren. "Ik kies voor deze ploeg omwille van het mooie programma en de goede omkadering. Ik...
Julian mertens zal volgend seizoen uitkomen voor davo cycling team. Julian rijdt momenteel bij het DCM Cycling Team en behaalde één overwinning. " In het begin was het moeilijk om de keuze te maken omdat davo zoveel bood maar bij DCM voelde ik mijzelf ook wel goed. Dan heb ik na een paar dagen...
Davo Cycling Team renner Julian Mertens heeft deze morgen zijn beide ellebogen gebroken door een spijtig ongeval op weg naar school. Hierdoor is de eerstejaars junior voor 4 tot 6 weken buiten strijd. Julian zal ook niet mee kunnen vertrekken op stage met de ploeg naar Spanje. We wensen hem veel...
Met slechts 67 juniores werd er gisteren gestart in Arendonk, wat opmerkelijk minder is dan de voorbije jaren. Een eerste ontsnapping kwam er in de 2e ronden wanneer Tom Wijfje en Jesse Muis enkele seconden namen op het peloton. De twee Nederlanders werden echter na 1 ronde opnieuw gegrepen en we...
Julian Mertens (25), een  renner van Bingoal-Wallonie-Bruxelles, is zwaar gewond geraakt bij een ongeval op training. Julian wordt voorlopig in een kunstmatige coma gehouden, aldus zijn ploeg. Julian kwam woensdagmiddag ten val op training en liep daarbij "meerdere blessures" op...
Julian Mertens behaalde afgelopen zaterdag in Arendonk zijn  eerste zege van het seizoen. In een spurt met 3 was de Davo renner de snelste.   Winnaar Julian Mertens Arendonk from Cyclingsite.be on Vimeo.