Jort Dockx solo naar de zege in Averbode

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Jun 2022 - 09:00
Printvriendelijke versie

Eerstejaarsnieuweling Jort Dockx is sinds vorig jaar gestart met wielrennen en met succes. Hij wist dit jaar de trui te bemachtigen in het provinciaal kampioenschap tijdrijden en gisteren won hij de wedstrijd in Averbode. Hij kon solo naar zijn eerste zege op de weg rijden van het seizoen. 

"Ik wist dat het een zware koers ging worden door de regen.Er waren al direct veel aanvallen  en het peloton werd snel uitgedund. In het tweede deel van de wedstrijd waren we al eens met vier man weg. Maar we werden terug gepakt door het peloton. In de voorlaatste ronde probeerde ik nog eens en kwam er nog één iemand mee. We namen een mooie voorsprong. In de laatste vier kilometer probeerde ik hem af te schudde en dat lukte. Zo  kon ik solo naar de finish rijden.": Jorit.

1 DOCKX JORT - ACROG-TORMANS
2 RIJVERS MAX - TIGERR CYCLING TEAM
3 MICHIELSEN THOR - TEAM KEMPEN

Gerelateerde artikels

Limburgs kampioen Tristan Jannes mag nog een streepje achter zijn naam zetten bij het aantal overwinningen. Na zijn zege zaterdag in Bierbeek was het zondag opnieuw raak in Huldenberg. En op welke manier nu deze keer.... samen met 2 andere ploeggenoten kleurde hij de wedstrijd kwamen ze samen over...