Joris Haex : "Ik heb mijn voorbereidingen totaal anders aangepakt"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Mar 2016 - 20:58
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

In Zepperen mocht Joris Haex al in het prille seizoen het zegegebaar maken. Voor Joris het bewijs dat hij zich deze winter uitstekend heeft voorbereid.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Ik ben op 9 jaar gestart met wielrennen, toen ik gestopt was met judo. Als 13-jarige ben ik ook nog in de winter op de piste gaan rijden.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen 2015 als eerstejaars? Minder geslaagd omdat ik er meer van verwacht had. Maar ik heb het dit jaar anders aangepakt en ik heb er nu al resultaat van.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter? Ik heb deze winter veel minder op de piste gereden.

4. Je kende één van de mooiste seizoensstarten die je kan wensen namelijk een zege in het 2e weekend van het seizoen. Verwacht om zo vroeg op het seizoen al op het hoogste plekje te staan op het podium?  Nee, ik had het helemaal nog niet verwacht want ze hadden me gezegd dat ik al blij mocht zijn als ik bij het peloton kon blijven.

5. Wat zijn de doelen voor 2016? Ik wil graag goed zijn in een paar grote koersen met als resultaat een top tien plaats. Tevens nog ergens een zege proberen mee te pikken.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik probeer de koers wel te maken maar een goede tijdrit kan ik ook wel rijden.

7. Spurt of solo? Waarom?  Solo, dat is gewoon veel mooier als je binnenkomt dan met het peloton.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Goed denk ik, want ik doe het graag dus dan kan je altijd het al een beetje beter. Ik heb ook al enkele keren op het podium gestaan op het pk.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Eigenlijk niet, maar de dag voor de koers probeer ik wel altijd hetzelfde te doen en te eten zoals hetzelfde trainingsritje.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Ik rij het liefste door de regen en de wind.

11. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk?  Ja, tot nu toe nog wel want we houden er rekening mee als ik veel werk voor school heb, dan train ik minder.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek :  electro
Favoriete film : actie films
Andere hobby's: geen
Lievelingseten : pasta
Ochtend- of avondmens : avond
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : sprint winnen van een klein groepje
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Mooiste overwinning ooit: Zepperen
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Cancellara
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Nog enkele ereplaatsen

 

Tags: 

Gerelateerde artikels

Joris Haex maakte van de wedstrijd in Zoutleeuw een echte demonstratie. Joris reed zo goed als de hele wedstrijd alleen. Hij eindigde met een voorsprong van iets meer dan 1minuut 30 op zijn 3 ploeggenoten Ward Van Dyck (2e), Antoine Cloux (3e) en Quinten Vandermeer (4e). "Vanaf de start...
Joris Haex wist als eerstejaars belofte de wedstrijd in Budingen op zijn naam te zetten. In de laatste kilometers kon hij op en over Nils Heyns  gaan en zo naar zijn eerste zege als belofte te rijden. "Eerste ronde deed ik een chase patat met solo te gaan want ik had het koud. Op 3...
Joris Haex heeft eindelijk zijn allereerste zege op de weg op zak. De tweedejaars nieuweling van Sport en Moedig Genk won in de eindfase van Tim Brams in Zepperen. "Het was een zeer gesloten koers. Ik heb de eerste 2 ronden vrij veel op kop gereden en dan nog enkele gaten dicht gereden....
Zondag strijden de beste junioren van het moment weer tegen elkaar in de E3 Harelbeke. Voor Davo CT verschijnt Joris Haex aan de start. We stelden de renners volgende vragen in deze reeks: Wat zijn de verwachtingen voor deze wedstrijd ? Is het parcours iets voor u? Wie zijn voor u de kanshebbers...
Joris Haex blijft het Davo CT ook trouw in 2018. Joris kijkt al uit naar het nieuwe seizoen. "Ik blijf bij Davo CT omdat het gewoon een topploeg is! Ik heb dit jaar veel kansen gekregen om een mooi programma te rijden, maar ik heb ook veel bijgeleerd. Onze ploeg is ook een vriendengroep daar...
Joris Haex verdedigt volgend jaar de kleuren van het Davo Cycling Team als eerstejaars junior. "Ik ben overgestapt naar Davo voor een nieuwe uitdaging en voor de professionelere begeleiding. Tevens ook omdat het me wel een toffe club lijkt met een goede sfeer. Ze rijden ook een mooi...