Jordy Oliebos: "De beker van België en de Ardense koersen zijn de hoofddoelen"

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Feb 2016 - 20:03
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordy Oliebos start het nieuwe seizoen als derdejaars belofte bij Meubelen Gaverzicht - Glascentra CT. Jordy kiest dit seizoen volledig voor de fiets met als doel zich laten opmerken tijdens de diverse wedstrijden.

1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben begonnen met wielrennen bij de 13-jarige aspiranten, daarvoor speelde ik voetbal bij Deinze. Door naar de koers te beginnen kijken heb ik de microbe te pakken gekregen.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Over vorig seizoen kan ik niet echt tevreden zijn door alle pech die ik meegemaakt heb. Op het einde van het seizoen heb ik me toch een beetje in de kijker kunnen rijden.

3. Je sloot uiteindelijk het seizoen af met één zege. Tevreden hiermee? Tuurlijk ben ik tevreden dat ik toch een zege kunnen boeken heb, maar het hadden er meer kunnen geweest zijn.

4. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen of blessures? Vorig seizoen kan ik wel spreken over een pechjaar. Met de bekken gesukkeld door valpartijen en in mei ben ik zwaar gevallen in een ploegentijdrit in Essor Breton.  Wanneer het dan eens  beter ging, een paar keer plat in de kopgroep. Dan de ploeg die me liet vallen... ik heb het dus zowat allemaal meegemaakt.

5. Als derdejaars belofte kies je als ploeg voor Gaverzicht-Glascentra CT. Waarom de keuze voor hem? Ik heb gekozen voor Gaverzicht- Glascentra CT omdat dit een ploeg is waar de sfeer echt goed zit. We rijden ook een redelijk mooi programma dus ideaal om me in de grote koersen in de kijker te kunnen rijden.

6. Spurt of solo? Waarom? Spurt, ben redelijk explosief dus heb meer kans om het in de sprint te kunnen afmaken.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Men tijdrit capaciteiten kan ik niet veel over zeggen want heb dit nog niet veel gedaan.Een ploegentijdrit ligt me wel goed.

8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Geef mij maar een klimwedstrijd.

9. Je bent juist terug van stage met de ploeg. Is Jordy klaar voor het seizoen of zijn er nog enkele werkpunten?  Heb de afgelopen maanden aan een brede basis gewerkt dus nu nog wat snelheid opdoen en ik ben zeker klaar voor het seizoen 2016.

10. Wat zijn de doelen voor 2016 als derdejaars belofte? Mijn doelen dit jaar liggen vooral in de interclubs. De beker van België en de Ardense koersen zijn toch wel een hoofddoel. Hoop toch een paar koersen te kunnen winnen.

11. Je zet dit jaar alles op de koers. Vanwaar deze keuze? Ik zet dit jaar alles op de koers omdat ik de kans gekregen heb om te kunnen rijden met een VDAB-statuut.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek :  beetje vaanalles
Favoriete film : i am legend
Lievelingseten : chinees
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : allebei maar als ik dan toch moet kiezen blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip in Barcelona of relaxvakantie in de Caraïben : doe het alle twee wel eens graag
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen :  sprint winnen van een klein groepje
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Mijn eerste overwinning bij de junioren in Overboelare.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: met Tom Boonen
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Dan wens ik dat ik een volledig jaar zonder pech kan rijden en dan komen de resultaten wel.
 

Gerelateerde artikels

Tweedejaars belofte Jordy Oliebos won vandaag zijn eerste beloftekoers in Marke. "Ik voelde me direct goed in de wedstrijd. Na de 3e ronde gingen we op een hellend stuk er met een paar vandoor. Later kwamen er nog aansluiten. De kopgroep telde in totaal 10 renners. Het draaide echt goed...
"Ik was de eerste ronde weg met groepje van 5 man, waaronder 4 renners van KTA school Brugge. Er was een zeer goede samenwerking in de kopgroep. Maar het peloton liet ons niet gaan en daardoor kregen we nooit meer dan 30 sec. Ongeveer half koers werden we teruggepakt door een stomend peleton. Toen...
Jordy Oliebos momenteel renner bij young schelde ct zal als eerstejaars belofte rijden voor Fcp - Glascentra - Tops antiek. "Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat ze ideaal is om te groeien als eerstejaars belofte. De ploeg is totaal niet onbekend voor mij doordat ik toch wat mensen ken ervan...
In Deerlijk vond het clubkampioenschap plaats van Meubelen Gaverzicht - Glascentra CT. Bij de beloften en elite zonder contract ging de ze naar Jordy Oliebos. "Van bij de start al direct proberen wegrijden maar was bijna onmogelijk in het begin. Iedereen sprong op iedereen. Na ongeveer 5...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Een topweekend met twee overwinningen achter mekaar. Dit was in Overboelare ( Geraardsbergen) en Schelderode. Op het einde van het seizoen heb ik ook eens solo kunnen aankomen in Maldegem. Dit vond ik persoonlijk het mooiste moment. 2. Vind...
Jordy Oliebos zal vanaf volgend jaar de kleuren verdedigen van het Profel United Cycling Team als laatstejaars belofte. "Ik bedank de ploeg voor het vertrouwen in mij. Het is voor mezelf een stapje hogerop in mijn wielercarrière. Ik heb gekozen voor hen omdat ik bij hun topcompetitie kan...