Jordi Andries: "Ik kan me eindelijk 100% voorbereiden op het seizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Oct 2015 - 16:32
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordi Andries start het seizoen 2016 als tweedejaars belofte bij Rock Werchter Toekomstvrienden CT. Jordi is gestart met zijn voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en kijkt er naar uit om hem opnieuw in de kijker te rijden na een minder seizoen.

1. Is de overstap van junior naar belofte verlopen zoals je zelf voorop gesteld had? Wat was de moeilijkste aanpassing? De overstap is redelijk verlopen. Al had ik niet de gehoopte uitslagen ondanks een moeilijk voorbereiding. Drie en een half maand gesukkeld door een val in Koningshooikt toen ik nog aan cross deed.

2. Voor de junioren die volgend seizoen de overstap maken, welke goede raad kan je aan hen meegeven? Als het minder gaat niet panikeren en als je een goeie junior was kun je zeker mee bij de beloften.

3. Hoe kijk je terug op je eerste seizoen als belofte? Tevreden? Niet echt, toen het goed begon te gaan en de uitslagen er kwamen begon ik weer te sukkelen. Op training ging het goed en wedstrijd zat helemaal niet goed maar ben wel tevreden over mijn laatste deel.

4. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Werkpunt voor volgend seizoen? Ondanks ik dit jaar pas voor de weg heb gekozen, heb ik maar 1 keer mee gedaan aan tijdrijden op het pk met een 10e plek.

5. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Iemand voor lange ontsnapping die ook wel bergop kan.

6. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Het klimmen staat met stip aangeduid als werkpunt. Ook het tijdrijden is iets waar ik zeker aan ga werken.

7. Spurt of solo? Waarom? Solo dat is het mooiste wat er is.  Spurten is niets voor mij.

8. Ben je bijgelovig? Op welk vlak? Ben dit jaar 2 weken naar de Pyreneeën geweest waar ik een armbandje met een kruisteken gekocht heb, samen met men mijn vriendin dat draag ik elke koers.

9. Hoe ga je u deze winter voorbereiden op het nieuwe seizoen bij je nieuwe ploeg Rock Werchter? Veld? Piste? Of …. Ik kan me eindelijk 100% voorbereiden op het seizoen. Ik heb van vorig jaar een nieuwe trainer en het loopt tot nu toe prima. Ik zal enkele crossen rijden voor de fun en toertochten met mijn trainer.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Alle 2 eigenlijk doordat ik cross gedaan heb, geraak ik goed door de regen. Maar klimmen doe ik ook wel graag.

11. Hoe combineer je het wielrennen met school/werken? Moeilijk? Of besloten om alles op de koers te zetten? Ik volg een opleiding aan de wielerschool in Zolder. Hier heb ik kans om ook veel te trainen. Zo kan ik school en koers prima combineren.
 

Gerelateerde artikels

Jordi Andries heeft besloten om de modder vaarwel te zeggen en zal zich vanaf nu uitsluitend op de weg concentreren als eerstejaars belofte. " Ik heb besloten om te stoppen met crossen. Ik rij beter op de weg en in overleg met de trainer heb ik daarom beslist om alles op de weg te zetten...
Jordi Andries zal als tweedejaars belofte in de kleuren verschijnen van het Rock Werchter Toekomstvrienden CT. "Ik wil een stapje hogerop en bij Rock Werchter kan ik een mooi programma rijden. De ploeg is in opbouw en ze hebben een mooie uitstraling op de koers. Ik kon naar verschillende...
Volgend jaar zal de provinciaal kampioen van Vlaams-Brabant Jordi Andries als derdejaars belofte de kleuren verdedigen van Prorace CT. "Ik ben blij om aan te kondigen dat ik volgend zal uitkomen voor Prorace ct! Ze bieden mij een heel mooi programma, waarin ik de kans krijg om mijn...
Jordi Andries maakte vorig jaar de overstap van het veld naar de weg en met succes. De tweedejaars belofte van Toekomstvrienden Rock Werchter CT won afgelopen zondag het provinciaal kampioenschap van Vlaams-Brabant. "Na 2 ronden ging Haverhals in de aanval. Ik wist dat ik meteen mee moest...
Jordi Andries moet zijn crossseizoen als eerstejaars belofte vroegtijdig beëindigen op doktersadvies. "De pech liep als een rode draad door mijn seizoen. Ik ben onder andere oververmoeid geraakt door te blijven trainen met een virus in men bloed. Het virus zou al sinds de zomer in mijn...
Jordi Andries zal als tweedejaars junior aan de start verschijnen in de tenue van Hand in Hand Baal. "Ik zal als crosser toch enkele mooie grote wedstrijden kunnen rijden bij deze ploeg. Dit is bij andere ploegen minder mogelijk als crosser.":aldus Jordi Andries.