Jorden De Haes: "Ik droom ervan om Luik Bastenaken Luik te rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Dec 2014 - 20:09
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jorden De Haes heeft een mooi seizoen achter de rug met 4 overwinningen. Toch heeft de renner uit Vlaams-Brabant enkele werkpunten vooropgesteld voor het nieuwe seizoen.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn 4 koersen die ik won waren allemaal mooi maar in Ransberg was de mooiste. Deze was een klimkoers en er was veel volk wat een kick gaf om daar te winnen. Verder was het criterium in Aarschot ook heel mooi waar ik van start tot finish voorop reed voor eigen volk met Thijs Aerts. Jammer genoeg werd ik toen 2de.

2. Vind je uw seizoen geslaagd? Mijn seizoen is wel geslaagd. Alleen was ik graag provinciaal kampioen geworden waar ik 2de werd dit jaar. Ik stond al 6x op podium in verschillende disciplines maar nooit op het hoogste trede.

3. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik wil nog iets beter worden in het lange klimwerk. Ook het tijdrijden moet veel beter voor de meerdaagse rittenkoersen.

4. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Zoals elk jaar rijd ik enkele crossen als voorbereiding. Verder amuseer ik mij op de fiets en doe stabilisatieoefeningen. Vanaf januari begint het serieuzere werk. In februari gaan we met de ploeg naar Spanje voor de puntjes op de i te zetten.

5. Je bent ook al enkele weken actief in het veld. Is dat een tweede passie van je? Ben je tevreden met het resultaat tot nu toe? Ik doe dit voor mij te amuseren en omdat mijn vader er gek van is. Ik heb nu 4 crossen gereden met een 2de en 4de plaats dus ik ben heel tevreden.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee ik ben niet bijgelovig. Ik heb wel enkele gewoontes voor wedstrijden die iedereen heeft.

7. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Klassiekers, en liefst de Ardense. Ik droom ervan om Luik Bastenaken Luik te rijden.

8. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Het is moeilijk op mijn leeftijd maar dan zou ik denken aan Greg Van Avermaet. Omdat die wel een bergje over kan en niet traag is aan de meet.
 

Gerelateerde artikels

Jorden De Haes had zijn seizoen als eerstejaars belofte bij EFC-Etixx wel iets anders voorgesteld. De eerstejaars belofte moest na een wedstrijd inmiddels al 2 keer naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Toch geeft Jorden niet op en de eerstejaars kijkt nu al vooruit naar de rest van zijn seizoen....
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn allereerste overwinning ooit in Heide-Linter omdat dat een onbeschrijfelijk gevoel is. Ook mijn 6de plaats in de laatste rit van West-Vlaanderen cycling tour was heel mooi. 2. Vind je u seizoen geslaagd? Eigenlijk niet, ik kende een...
Jorden De Haes heeft zaterdag zijn contract getekend bij EFC-Etixx waar hij start als eerstejaars belofte in 2016. Hij behaalde zaterdag voor eigen volk in Tremelo zijn 3e zege van het seizoen. "Ik vind er een programma op mijn maat en een goede begeleiding. Ik hoop veel te leren van mijn...
Jorden De Haes bereikte vandaag solo de aankomst in Herbeumont. Het is voor de Davo renner de 4e seizoenszege maar tevens zijn eerste solo zege van het jaar. "Het was op papier misschien wel de zwaarste koers van het jaar. Onderweg waren er veel aanvalspogingen maar kregen nooit veel...
"We stonden met 44 aan de start in Lesve voor 15 ronden met elke ronde een beklimming van 1,5km. In de 2e ronde ben ik weggereden met 5. We pakten 30sec maar in de 5e ronde werden we teruggepakt. In de 7e ronde opnieuw weggereden met 4 met o.a Charlie Arimont en ook nu bedroeg de voorsprong rond de...
Met 41 stonden ze aan de start in Vollezele. De renners kregen in totaal 79 km voor de wielen. Al van in de 1e ronde ging het hard, Jens De Vos viel aan en had een boni van zo'n 5 seconden. In de 2e ronde kreeg gezelschap van iemand van Apt Spie Douterloigne. Zij werkten goed samen en even later...