Joachim Vanreyten: Uitkijken naar het najaar

Door Kurt Vermeerbergen op 11 May 2013 - 10:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Joachim Vanreyten kende vorig jaar een iets minder seizoen maar mocht voor dit seizoen de overwinningsteller al op één zetten.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Het was een moeilijk seizoen. Voor het eerst kreeg ik te maken met blessures, ik heb er veel van geleerd. Maar ik had zeker meer verwacht van 20122. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Hoogtepunt was overwinning in keizer der Juniors, Ik koerste op een andere manier als anders en zat 2 dagen mee in een vroege vlucht. Toch won ik het eindklassement. Grootste ontgoocheling was het WK in Valkenburg.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Eigenlijk hetzelfde als andere jaren. Ik heb een redelijk goede basis4. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Ik hoop nog een goede uitslag te rijden in een grotere wedstrijd5. Je hebt gekozen voor als eerstejaars belofte te rijden voor Ovyta-Eijssen-Acrog. Waarom de keuze voor deze ploeg?

Goede opleiding en een mooi programma. De ploeg staat volledig achter mij. Ik voel mij hier zeker thuis.6. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Klassiekers en liefst met kasseien. Ik ben een all-Rounder. Op het einde van een lastige wedstrijd is mijn sprint altijd gevaarlijk ;)

 

7. Je won inmiddels de wedstrijd in Niel. Verwacht of voelde je dat er een overwinning zat aan te komen?

Nee had het totaal niet verwacht. Ik had bovendien wat last van een verkoudheid. Ik wachtte tot diep in de finale om iets te forceren.8. Hoe waren de andere wedstrijden dit seizoen?

Wisselvallig, Ik heb wel veel moeilijke en grote wedstrijden gereden. Vooral voor ervaring op te doen naar de komende jaren.9. Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Elk kampioenschap dat ik rijd probeer ik goed te rijden. Het BK in Lommel word zonder twijfel een spannende koers maar heel moeilijk om te winnen.  10. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit?

 Ik heb geen wedstrijd specifiek aangeduid. Ik wil veel leren en ik probeer iets mee te pikken als de kans zich voor doet. Al kijk ik wel uit naar het najaar.

Gerelateerde artikels

In Heist-Goor stonden 76 renners aan de start voor de sluitingsprijs voor eliterenners zonder contract en beloften. De renners moesten 22 ronden afwerken van 4,6 km. Na een aantal ronden reden enkele renners weg, later kwamen er opnieuw enkele aansluiten zodat we uiteindelijk een kopgroep kregen...
Joachim Vanreyten (Ovyta) behaalde dit seizoen 1 overwinning. Joachim zijn seizoen werd overschaduwt door een zware valpartij. "EFC-Omega Pharma-Quick-Step is mooie ploeg met een goed programma. Ik had een goed gevoel bij dit team. Ovyta is ook onzeker over de toekomst en ik wilde absoluut in een...
"Ik voelde mij in het begin van de wedstrijd niet top. Ik  was niet bij de goede ontsnapping van 15 renners en zag dat het gevaarlijk werd en voelde me beter en beter worden. Ik kon een achtervolging inzetten met een 14 renners. We kwamen tot op 20 sec van de leiders maar niet dichter en dan...
"Door het slechte weer was het een enorm lastige wedstrijd in Wommelgem. Ik ging er al vandoor in de eerste ronde. Ik kreeg 10 man mee. We zijn altijd vooruit gebleven. In de laatste 3 ronde viel ik weer aan en had Kerkofs en Smet mee. We draaiden goed rond. Na de slopende wedstrijd kon ik in de...
EFC -OPQS, BCV Works -Soenens, Jielker Geldhof, Cycling team Decock, Douchy Thalassa en het continentale 3M zorgden voor een kwalitatief en kwantitatief deelnemersveld in Ingelmunster. 132 deelnemers werden de weg opgestuurd voor een totaal van 123km verdeeld over 19 ronden van 6.5km. "Gisteren...
"Het was een moeilijke koers, heel snel, weinig wind..dus ik nam vanaf het begin al de beslissing om zo lang mogelijk te wachten. De snelheid in het peloton bleef hoog waardoor er niemand weggeraakte. Uiteindelijk liep het uit op een massaspurt. Maar ik zag een kans om die te ontlopen door de...