Joachim Van Looveren: "Mezelf naar een hoger niveau tillen voor het komende crossseizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Mar 2020 - 19:55
Printvriendelijke versie

Joachim Van Looveren sloot enkele weken geleden het crossseizoen af in Oostmalle en is tevreden over het seizoen in zijn eerste jaar als belofte.

1. Hoe kijk je terug op het afgelopen crossseizoen in het algemeen?
In het algemeen kijk ik tevreden terug op het crossseizoen. Het was een seizoen waar ik wel enkele tegenslagen heb gehad op dagen waar ik goed aan het rijden was. Mijn uitslagen zijn een heel seizoen constant geweest zonder echte diepe dalen waar ik ook tevreden mee ben.

2.  Wat was je diepste ontgoocheling van het seizoen en je persoonlijk hoogtepunt?
Mijn grootste ontgoocheling is toch de wedstrijd in Kortrijk. Daar had ik een zeer goede dag en toen ik kwam aansluiten bij de top 15 reed ik net lek na de materiaalpost. Beetje later was ik weer bijna bij datzelfde groepje toen ik voor de 2e keer lek reed direct na de materiaalpost.
Mijn hoogtepunt is de wedstrijd in Pétange. Dit was een zware en technische omloop tussen de elite. Ik moest helemaal achteraan vertrekken. Ik kon goed naar voor rijden en hier ook standhouden. Zo werd ik hier uiteindelijk zesde.

3. Hoe kijk je terug op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen?
Ikzelf was niet zo tevreden na de wedstrijd. Het liep in de wedstrijd niet zo als ik wou en het gevoel was ook niet top. Maar uiteindelijk werd ik nog 16e en 1ste eerstejaars beloften dus misschien moet ik toch maar tevreden zijn met dit resultaat.

4.  Welke parcours liggen jouw het beste en welke niet?
De parcours die mij liggen, zijn parcours die lastig en bergop zijn en waar ook techniek in zit zoals in Beringen dit jaar en Koppenberg. In deze crossen komt het vaak aan op conditie. Maar zoals Ronse dit jaar was, het parcours, door de modder weer iets te zwaar geworden.
De parcours die me niet liggen zijn heel snelle omlopen waar veel lange rechte stukken in zitten omdat het dan aankomt op de kracht.

5.  Wat vond je persoonlijk de grootste/moeilijkste stap om te zetten van junior naar belofte?
De moeilijkste stap was dit jaar misschien wel de vele wedstrijden tussen de profs. Als beloften hebben we zeer weinig wedstrijden apart. Deze overgang zou al zwaar zijn geweest maar nu moesten we op een nog hoger niveau meerijden, hier heb ik natuurlijk ook wel van geleerd. Uiteindelijk gingen we van 40 minuten cross naar 60 minuten cross.

6.  Nu volgen enkele weken rust en  dan starten de voorbereidingen voor de weg. Hoeveel weken rust en hoe zien de voorbereidingen eruit ?
Ik neem steeds 3 weken rust en daarna begin ik terug rustig op te bouwen naar de eerste wegwedstrijden. De voorbereidingen hangen af van hoeveel wedstrijden ik ga rijden en de welke, maar deze wedstrijden liggen nog niet vast.

7.  Welke parcours op de weg liggen je het beste?
De parcours die mij het best liggen zijn heuvelachtige parcours waar ik met mijn lichtgewicht een beetje voordeel in heb.

8.   Wat zijn je doelstellingen voor de weg?
Mijn doel is mezelf naar een hoger niveau tillen voor het komende crossseizoen. 

Gerelateerde artikels

In Vorselaar werd er gestreden voor de provinciale titels van Antwerpen in de categorieën Elite2 &3 en beloften. De truien waren Julian Siemons (elite 2), Joachim Van Looveren (U23) en Kristof Cop (elite3). Julian Siemons won eveneens solo de wedstrijd. Het is voor Julian zijn tweede zege in...
Met 40 juniores werd er gestart op de eerste manche van de moedige veldrijder in Steenhuffel. We kregen al vrij vlug in wedstrijd een groepje van een 6-tal leiders. In de spurt van dit groepje kon Joachim Van Looveren het halen van Nicolas De Smet. Arne Baers eindigde als derde. Foto's: ...
De Int. Sparkassen Querfeldein GP Pferdezentrum in Oostenrijk werd gewonnen door de Pool Marek Konwa. De andere twee podiumplaatsen waren voor de Belgen Joachim Van Looveren en Lander Loockx. "Doordat ik nog een UCI punten had moest ik vanachter starten. Maar de start was gelukkig redelijk...
Vanaf woensdag 5 augustus start de ronde van Vlaams-Brabant. Het zal dit seizoen één van de weinige meerdaagse wedstrijden worden in ons land.  Aan de start verschijnen 25 ploegen met elk 7 renners.  Wij peilden bij de renners hoe hun conditie is, wat ze ervan verwachten en kunnen ze...
Derdejaarsbelofte Joachim Van Looveren ruilt in januari zijn paarse tenue in voor deze van het Van den Plas - HePa Cycling Team. Joachim reed al sinds nieuweling bij zijn huidige ploeg "Ik zie het als een nieuwe uitdaging in dit nieuwe en enthousiaste team. Ik wil mijn huidige ploeg ook zeker...
Bij de junioren in Zonnebek verschenen 30 renners aan de start. Joachim Van Looveren behaalde er zijn eerste zege in een A-cross en tweede van het seizoen. Jetze van Campenhout eindigde als tweede op 21 seconden. Tien seconden later volgde de Fransman Ugo Ananie "Ik was meteen goed mee weg....