Jens Wallays: Samen rijden met broer in dezelfde ploeg

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Mar 2013 - 16:49
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Wallays rijdt in de kleuren van het  EFC - Omega Pharma - Quick-Step team en heeft inmiddels al 2 overwinningen op zijn naam staan. Hij won de wedstrijd in Doornik en Ichtegem1. Hoe blik je terug op vorig wielerseizoen?

Vorig wielerseizoen was geslaagd. Ik heb terug een mooie stap voorwaarts kunnen zetten en dat was dan ook mijn doel. Ik behaalde 2 vroege zeges maar al bij al heb ik een regelmatig seizoen achter de rug. Ik behaalde ook 2 zeges in een ploegentijdrit.2. Hoe heb je u voorbereid dit seizoen ?Samen met je broer?

De voorbereiding van dit seizoen is eigenlijk zo goed als perfect verlopen, ik ben niet ziek geweest, ik ben gespaard gebleven van kwetsuren en ik heb 2 mooie stages kunnen afleggen. Samen met mijn broer is eigenlijk niet het geval, zijn niveau ligt hoger dat van het mijne dus dat zou niet goed komen op trainingsvlak. Ik ben wel eens samen met mijn broer en oom Luc Wallays en Niels Godderis op stage geweest iets voor het nieuwe jaar van start ging. De 2de stage heb ik afgewerkt met de ploeg.3. Is je broer je grote voorbeeld? Kijk je naar hem op? Luister je naar zijn raadgevingen?

Ik kijk er zeker naar op want hij heeft toch al een mooi palmares bijeen gefietst. Ik denk niet dat er dit vele zullen nadoen Gent-Staden winnen voor eigen vlok en Parijs-Tours en natuurlijk ook de vele andere. Ik luister zeker goed naar zijn raadgevingen want meestal zit hij er toch wel recht op zo dus probeer ik die dan ook zo goed mogelijk te volgen. Natuurlijk is hij ook een groot voorbeeld.

4. Je won inmiddels ook al je eerste wedstrijd van het seizoen in Doornik. Hoe kijk je terug op de wegwedstrijd? Verwacht?

Ik wist dat mijn conditie redelijk goed zat want normaal gezien ging ik van start in Gent-Staden voor eigen deur, voor eigen volk. Maar de weersomstandigheden hebben er anders over beslist maar ik had wel niet verwacht dat ik zo een koers ging rijden. Ik denk dat het nog altijd niet echt doordringt bij mijzelf want het seizoen is nog maar van start gegaan en direct winnen is toch iets speciaals.5. Wat zijn je verdere doelstellingen voor dit seizoen?

Ik zou mij graag tonen in de grote koersen en een zo regelmatig mogelijk seizoen rijden. Ik hoop ook een mooie stap te zetten in de goede richting. En misschien al eens in de kijker rijden zodat en profploeg of een continentale ploeg mijn naam al eens heeft gehoord over de radio of in de krant lezen.6. Wanneer is je seizoen geslaagd?

Dat weet ik nog niet precies. Ik denk dat ik dit eigenlijk maar zal kunnen concluderen als mijn seizoen erop zit. Natuurlijk met deze zege in Doornik ben ik zeker goed begonnen.7. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen uit en waarom?

Specifieke wedstrijden zijn niet aangestipt bij mij. Ik ga van koers naar koers en doe altijd mijn uiterste best, mij wegsteken kan ik niet zo goed zodus.8. Is er een wielerdroom die je koestert?

Zoals elke renner er wel van droomt om prof te komen, maar nog een grotere droom is om samen met mijn grote broer in dezelfde ploeg te zitten en voor elkaar en met elkaar rijden.9. Wat zou je nu zijn als je geen wielrenner was?

Ik denk dat ik nog aan het studeren zou zijn want vorig jaar heb ik een punt achter mijn eerstejaar in het hoger onderwijs gemaakt en alles op de koers gezet. Ik kan nu genieten van een VDAB-statut waardoor ik eigenlijk als profwielrenner leef. Als ik niet meer ging studeren dan zou ik als bouwvakker normaal gezien aan het werk zijn nu.

Gerelateerde artikels

Jens Wallays behaalde in Ichtegem zijn eerste zege van het seizoen. 104 elite zonder contract/beloften verschenen aan de start. Op 20km van de finish rijdt Jens met Xandro Meurisse (Lotto-Belsiol) weg uit een kopgroep van 11. In de laatste kilometers versnelt Jens nogmaals en moet Meurisse passen...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Dat is uiteraard mijn overwinning op het BK en kort daarna de overwinning van mijn broer dat was dus fantastisch. 2. Vind je u seizoen geslaagd ? Ik vind mijn seizoen geslaagd. Ik ben er content van met wat ik allemaal heb meegemaakt dit...
"Het was eigenlijk een vrij simpel wedstrijdverloop in Kuurne gisteren. Van in het begin weg met zen drieën en tot half koers stevig moet knokken om de kleine voorsprong te behouden maar daarna is de voorsprong geruststellend geworden. Het was een moeilijk parcours om weg te rijden. Ik heb het 1...
Jens Wallays heeft sinds vorige week last aan zijn knie en komt daardoor niet aan de start in GP Hauts France (29/05) en Boucles l'Austreberthe (01/06). Echografie wees uit dat hij door overbelasting met een ontsteking opgezadeld zit. Ook Jens Geerinck start niet in GP Hauts France en de...
Hoe heb je u voorbereid op het BK? De week van het BK zelf heb ik nog een week goed gerust want ik had al een redelijk druk programma afgewerkt waarbij ik met de ronde van Namen men conditie wel een duw in de goede richting heb gegeven. Met welke doelstellingen was je vertrokken? Ik voelde me al...
184 beloften stonden aan de start voor het Belgische Kampioenschap te Lommel. Er dienden maar liefst 21 ronden van 8 km afgelegd te worden. Na de aankomst van de elite wedstrijd was het ondertussen beginnen te regenen. Wat het parcours er niet beter op maakte door het vele bochtenwerk. 4 renners...