Jens Reynders: " Ik wil proberen om prof te worden"

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Apr 2016 - 20:18
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Reynders heeft zijn seizoensstart niet gemist. De tweedejaars junior behaalde inmiddels al 2 zeges. Voor Jens een teken dat hij moet verder werken samen met zijn trainer op de ingeslagen weg.

1. Hoe kijk je terug op vorig seizoen als eerstejaars junior? Mijn seizoen als eerstejaars junior verliep niet zoals verwacht. Ik kreeg in december  al te maken met knieproblemen. Toen ik er van verlost was, werd ik ziek. Daarna won ik het Limburgs kampioenschap tijdrijden, dit was toch een opsteker. Hierna ging ik met de nationale ploeg in Frankrijk rijden waar ik mooie uitslagen behaalde als eerstejaars. Maar in de laatste dag liep ik samen met paar andere Belgen een voedselvergiftiging op. Daardoor zat mijn voorjaar erop. De rest van het seizoen ging beter maar ik kreeg pech in de laatste rit (koninginnenrit) van La Glaize waar ik in de laatste afdaling hard viel. Ik zat mee in de kopgroep.

2. Hoe heb je u in de winter voorbereid? Deze winter verliep goed en heb mijn trainingen goed kunnen afwerken. Ik heb geen stage met de ploeg of alleen gedaan. Ik trainde hier in het koude weer en in de regen. Als junior vind ik dit nog niet nodig..

3. Inmiddels heb je u tweede zege op je palmares staan. Verwacht om er nu al te staan? Ik ben blij dat ik 2 overwinningen heb behaald. Mijn trainer Dominique weet waar hij met bezig is. Ik doe wat hij zegt en heb daar 100% vertrouwen in. Dat ik er nu al sta is mooi. Verwacht is veel... Ik rij mijn wedstrijd en probeer er elke wedstrijd het beste van te maken.

4. Je mocht niet meestrijden voor de PK trui van Limburg tijdrijden doordat je nu voor een Waalse ploeg rijd. Een teleurstelling? Ik vond het niet leuk dat ik niet kon starten op het Limburgs kampioenschap tijdrijden. Omdat ik het vorig jaar had gewonnen. Terwijl niet Limburgers wel mogen starten... Maar het is nu eenmaal voorbij en je kan er toch niets meer aan veranderen.

5. Naar welke wedstrijden kijk je uit dit seizoen en waarom? Ik heb geen koersen aangestipt. Ik rij van wedstrijd tot wedstrijd en probeer er altijd het beste van te maken.

6. Nog steeds ontbreekt de Belgische trui in je collectie. Gaat deze nu een doel worden?  Ik weet dat ik hem nog nooit heb gehad, terwijl ik al 18 kampioenschappen heb gewonnen. Maar of het een doel word, neen. Je moet er geluk in hebben en als dit niet mee zit, kan je het vergeten. Het zou natuurlijk wel mooi zijn als ik de trui is kon hebben.

7. Wat is je sterkte als renner?  Sterkte? Ik vind als junior dat je op elk terrein moet kunnen meestrijden voor de winst. Ik zelf ben meer een allrounder.

8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Geef mij maar mix van alles door mekaar. Maar voorkeur gaat toch uit naar de koersen waar het lastiger is. Ik vind dit leuker en daar wint meestal de beste.

9. Spurt of solo? Waarom? Solo vind ik veel mooier dan in spurt winnen. Maar als het niet anders kan, zal het moeten in spurt.

10. Wanneer ga je tevreden u seizoen afsluiten? Als ik volgend jaar naar een grote ploeg kan gaan en nog mooie overwinningen kan behalen.

11. Je zit op de Topsportschool in Hasselt. Waarom de keuze ? Daar kan ik met koers bezig zijn, maar ook tegelrijker tijd krijg ik les en andere sporten. Het is goed voor de ontwikkeling. Niet altijd bezig zijn met koers, maar ook met verschillende sporten. Het spijtige is wel dat ik op vrijdag 4 uur algemene sporten krijg. Wat het moeilijk maakt voor mij, maar de leerkrachten helpen me ermee. Dat vind ik wel positief.

12. Is er de zin en intentie om door te gaan als belofte met de sport of gaan de studies primeren dan of werk? Volgend jaar ga ik me meer gaan concentreren op mijn sport. Ik wil proberen om prof te worden. Maar dat is nog een lange weg te gaan.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : hiphop
Andere hobby's: shoppen
Favoriete film : rundskop
Lievelingseten : scampi met tagliatelle
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : allebei
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie :relax vakantie
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : allebei
Mooiste overwinning ooit: kattekoers
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Peter Sagan
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Selectie voor Wk en daar top 10 behalen.

Gerelateerde artikels

Parijs - Roubaix is altijd een zware wedstrijd in welke weersomstandigheden ook. Vandaag reden de beloften over de gekende kasseistroken.  De zege ging naar Thomas Pidcock. Johan Jacobs eindigde als tweede. Beste Belg werd Jens Reynders op plek 3. Ward Vanhoof viel net naast het podium....
Jens Reynders kroonde zich tot provinciaal kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen in de provincie Limburg. 1. Hoe blik je terug op vorig seizoen? Vorig seizoen behaalde  ik 7 overwinningen met onder andere Luiks kampioen (3de keer op weg en 3de keer  piste), normaal kon ik ook...
Jens Reynders, Sasha Weemaes, Jasper Philipsen, Alessandro Vandromme, Pieter Van de Water en Gerben Thijssen vertegenwoordigen ons land in de nieuwelingenwedstrijd Radjugendtour in Oostenrijk. De Radjugendtour is een meerdaagse wedstrijd vanaf vandaag tot vrijdag met een rustdag op woensdag. "...
Jens Reynders behaalde vandaag zijn 5e zege van het seizoen. Ondanks dat Jens bij de nieuwelingen en juniores mooie resultaten kan neerleggen, slaagt hij er niet in om de interesse van grote ploegen te wekken. "Vandaag stond ik aan de start in Balegem. Ik kwam om koers te maken richting...
Vandaag stond ook voor de nieuwelingen te Ieper hun eigen Kattekoers op het programma. Jens Reynders behaalde vorige week al een overwinning en toonde dat hij in topconditie is. Ondanks dat hij tot tweemaal toe verloren reed kon hij opnieuw steeds vooraan geraken. In totaal verschenen 135 renners...
Jens Reynders zal dit seizoen niet meer aan de start komen. Bij de eerstejaars belofte van Leopard Cycling werd deze week klierkoorts vastgesteld. "Het was al enkele weken, dat ik na een zware training minder herstelde. Maar ik reed nog mooie uitslagen zelfs tussen de profs en was ik er...