Jens Du Four: "Ik ga er in elke wedstrijd voor de volle 100% voor"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Jun 2015 - 13:17
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Du Four behaalde enkele weken geleden zijn eerste zege. De nieuweling heeft duidelijk zijn draai gevonden in het peloton en voelt zich thuis in de zwaardere wedstrijden.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met fietsen bij de twaalfjarige aspiranten. Mijn nonkel Stefan Heymans heeft ook gekoerst. Hij heeft me de microbe doorgegeven.  Bij de jeugd deed hij het blijkbaar goed. Hij won ooit de bergprijs in Engeland en reed bijna altijd top 10 .  

2. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik ben niet echt tevreden met mijn uitslag van het PK op de weg. De week ervoor kwam ik zwaar ten val en dat heeft me parten gespeeld. Bovendien was het ook een a-typische wedstrijd. De tweedejaars bekeken elkaar voortdurende waardoor er dan 2 eerstejaars zonder veel probleem uit het peloton wegreden.

3. Tevreden over je prestaties bij het Vlaams kampioenschap? Het was een vlak parcours. Het begin van de wedstrijd had ik alles onder controle. Toen begon het te regenen en had ik (na mijn val waar het ook fel had geregend) toch wat schrik in de bochten.

4. Je hebt voor dit seizoen al 1 zege op je palmares staan. Verwacht of kwam deze zege totaal onverwacht? Ik had het wel verwacht. Ik voelde me de laatste weken goed. Ook in Vezon had ik denk ik kunnen winnen. Ik kom daar als 2e uit de bocht met nog 200 meter te gaan. Het zag er goed uit maar dan die val….

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik heb geen specifieke doelstellingen. Ik ga er in elke wedstrijd voor de volle 100% voor en we zien wel.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Als eerstejaars nieuweling werd ik 3e op het PK, dit jaar 2e. Ik ben tevreden over deze prestatie. Ik beschik nog niet over een tijdritfiets en dat maakt toch snel een paar seconden verschil. Ik ga me hier wel verder op toeleggen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Het is moeilijk. Bij de aspiranten was ik niet zo een sprinter maar had ik liever een zwaardere wedstrijd. Vorig jaar ging het klimmen dan weer moeilijker. Vorig weekend reed ik met de club APT SPIE Douterloigne de wedstrijd “omloop van de Maasvallei” in Nederland. Ik denk de zwaarste wedstrijd die ik tot nu toe heb gereden.  Bergop, kasseien, heel lastig. Met 200 aan de start en ik werd 32e.  Ik denk dat ik het eerder moet hebben van een zwaardere koersen.

8. Spurt of solo? Waarom? Mijn eerste overwinning was solo. Heb het nog niet kunnen afmaken in de sprint.

9 Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Mijn voorkeur gaat uit naar een hardere wedstrijd.

10. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik heb een hangertje dat ik altijd bij heb. Mijn oma is 5 jaar geleden overleden en ik heb het nog van haar gekregen. Ik draag het op mijn onderhemd.

11. Cross of weg? Waarom? Wedstrijden genieten mijn voorkeur op de weg. In voorbereiding naar de weg train ik wel in het veld maar geen wedstrijden. Bij de 14 –jarige aspiranten werd ik wel provinciaal kampioen cross.

12. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als er nog een paar top 5 / top 10 plaatsen bij komen. Een extra overwinning is uiteraard altijd welkom

 

Gerelateerde artikels

Zondag staat de Ronde van Vlaanderen op het programma voor junioren. Jens Dufour zal voor het SPIE-Douterloigne CT deelnemen. We legden de renners twee vragen voor: Wat ze ervan verwachten en wie de kanshebbers zijn volgens hen. "Ik start zonder al te hoge verwachtingen. Ik ben met een licht...
Jens Dufour (GM Recycling Team) uit Oetingen en Arne Marit (Lotto Soudal U23) uit Vollezele reden vandaag de IWT ( Internationale Wielertrofee Jong maar Moedig) in Oetingen, die normaal vandaag zou verreden worden. In totaal legden de twee belofte een afstand af van 180 km. "Door de corona-...
In het Vlaams-Brabantse Merchtem vertrokken 58 nieuwelingen. Jens Du Four kwam met 4 seconden voorsprong over de meet. Het is voor Jens zijn allereerste zege op de weg na 5 seizoenen actief te zijn in de wielersport. Jens Du Four: "Eerste ronde alles proberen uit elkaar te trekken. Het...
Jens Du Four behaalde vandaag zijn 2e zege van het seizoen in Sleidinge-Bogaarden.In een sprint met 4 beschikte Jens over de snelste sprint. "De eerste ronde was het opvallend rustig. Na 2 ronden probeerde ik er vandoor te gaan maar dat lukte niet. Ze lieten me niet rijden. Na vele...