Jelle Vermoote: "Mijn kwaliteiten ontdekken op de weg"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 May 2021 - 15:27
Printvriendelijke versie

Tweedejaarsbelofte Jelle Vermoote (Acrog-Tormans BC) zal vanaf dit seizoen zich volledig focussen op de weg. Hij start zijn seizoen morgen in de Sint-Elooisprijs te Ruddervoorde. Jelle hoopt vooral zijn sterkste punten dit seizoen  te ontdekken.

1. Beschouw je het seizoen 2020 als een volkomen verloren jaar of hoe kijk je hier op terug?
Mijn crossseizoen was in 2020 een verloren jaar, door een valpartij eind september en een zware knieblessure was deze enorm slecht. Over mijn wegseizoen in 2020 ben ik zeer tevreden. Als eerstejaarsbelofte heb ik een paar mooie uitslagen gereden. Door het vele trainen ben ik ook meer en meer beginnen houden van het wegwielrennen.

2. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021? Door de corona anders dan andere jaren?
De voorbije jaren waren alle trainingen vol in functie van het crossseizoen waardoor ik  nog nooit op mijn best ben geweest in het wegseizoen. Nu ik mij volledig focus op de weg zijn de trainingen ook veranderd. Ik heb de afgelopen maanden terug een grote stap gezet en voel mij veel sterker dan vorig jaar.

3. Waren de laatste maanden extra moeilijk door geen wedstrijden? Waar vond je de moed om steeds te gaan trainen?
Ik had het mentaal even moeilijk na mijn knieblessure omdat ik terug van nul moest beginnen, maar door de focus snel op de weg te leggen ben ik gemotiveerd gebleven. Soms was het wat moeilijk om te trainen, vooral als het slecht weer was, maar door met veel vrienden af te spreken om te fietsen was dit toch een stuk makkelijker. De laatste weken ga ik op zondag altijd trainen met “ de strijders van de ijzer”. Dat is een groep van  wielrenners en wij gaan altijd op zondag samen op pad.

4. De Sint-Elooisprijs in Ruddervoorde zal je eerste wedstrijd van het seizoen worden. Wat verwacht je ervan? Wanneer tevreden?
Ik weet niet goed wat ik ervan moet verwachten. Op training voel ik mij zeer goed maar een wedstrijd is natuurlijk nog altijd iets anders en zeker als er profs aan de start staan. Ik hoop gewoon om de wedstrijd met een goed gevoel te kunnen afsluiten en om te kijken hoe het met de conditie is. Natuurlijk wil ik een goed resultaat rijden maar ik ben al blij dat ik eens mag koersen.

5. Welke andere wedstrijden staan in de nabije toekomst op het programma? Met welke doelen start je daar?
Van andere wedstrijden heb ik nog niets op de planning. In al de wedstrijden waar ik zal starten zal ik mij zo goed mogelijk in de kijker proberen te rijden.

6. Heb je bepaalde wedstrijden al met stip aangeduid (mits selectie natuurlijk) en waarom?
Mijn grote doel is het Belgisch kampioenschap. Ik zal er zo goed mogelijk proberen naar toe te werken. Op het BK zou ik graag schitteren en mij in de kijker rijden. Ik heb nog nooit een BK op de weg gereden dus dit is ook nieuw voor mij. Dit wegseizoen wil ik vooral veel bijleren.

7. Hoe staat het met je ambities in de cross? Wat zijn je plannen in de toekomst?
Ik hou nog altijd zeer veel van de cross maar mijn focus ligt nu vooral op de weg. Ik zal waarschijnlijk nog een paar crossen rijden maar dit zal gewoon voor het plezier zijn. Ik wil mij dit jaar volledig ontplooien als wegrenner en kijken waar mijn mogelijkheden liggen. Ik heb ook de laatste 2 jaar veel pech gehad in de cross waardoor ik niet altijd met volle enthousiasme aan de start van een cross kwam.

8. Wanneer zal je een tevreden renner zijn in oktober?
Ik zal een tevreden renner zijn wanneer ik mij in de kijker heb gereden en goede resultaten heb kunnen rijden. Als ik weet wat mijn kwaliteiten zijn zodat ik als derdejaarsbelofte mij op deze wedstrijden kan focussen.

Gerelateerde artikels

Op 1 januari 2023 wordt de structuur van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux met een nieuw Continentaal Development Team uitgebreid. Zestien renners zullen onder leiding van Kévin Van Melsen de kleuren van het gloednieuwe team vertegenwoordigen. Alessio Delle Vedove (18, Italië), Victor...
In Oostende was Jelle Vermoote de grote overwinnaar bij de nieuwelingen op Wapenstilstand. Hij had op de finishlijn 16 seconden op de nummer 2 Nicolas De Smet. Yorben Lauryssen werd verdienstelijk 3e. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157676431037196  
Jelle Vermoote won vandaag in Frankrijk de eendagswedstrijd  'Circuit des 4 Cantons',  een wedstrijd van ongeveer 170km. Hij kon hiervoor rekenen op het prima ploegenspel van zijn ploeggenoten.  "Na 5 kilometer ging ik in de aanval en 15 kilometer later kwamen er 2...
In zijn derde koers van het seizoen was het al bingo voor crosser Jelle Vermoote te Nevele. In de finale beschikte de eerstejaars junior over de snelste benen. "In het begin van de koers heb ik gewoon meegereden en na ongeveer 30km proberen aanvallen maar nooit weggeraakt. In de...
Jelle Vermoote (22) is klaar voor de eerste twee monumenten in zijn jonge carrière, de Ronde van Vlaanderen (31/03) en Parijs-Roubaix (7/04). De neo-prof van Bingoal WB heeft al 20 races op zijn lijst staan voor 2024. Als 27e geëindigd in de GP Samyn, toonde hij vaak zijn voordeel in de...
Jelle Vermoote won de spannende eindspurt tegen Robin Orins in Izegem. Er werd gestart met 49 nieuwelingen. Het is voor Jelle zijn tweede zege bij de wielerbond. "In de 2e ronde rij ik weg met Jens Vermoote, Robin orins en Warre Vangheluwe.  Na 1 ronde werden we terug gegrepen...