Jelle de Geyter: "Goed presteren in de kampioenschappen"

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Apr 2016 - 20:01
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jelle de Geyter heeft er al een mooi voorjaar opzitten. De tweedejaars nieuweling heeft inmiddels al 2 zeges op zijn palmares staan voor seizoen 2016.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Ben op mijn 6e beginnen voetballen maar dat was niet echt mijn ding. Ik ging regelmatig fietsen met mijn pa en kreeg zo de smaak te pakken. Ik ben gestart als 10-jarige miniem bij wielerclub Jonge Rakkers Vollezele.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen 2015 als eerstejaars nieuweling? Ik ben tevreden over mijn eerste jaar bij de nieuwelingen. Ik presteerde het ganse jaar door regelmatig, alleen een echte uitschieter ontbrak mede door een aantal valpartijen en pech op slechte momenten.

3. Inmiddels heb je al twee zeges op je palmares staan. Verwacht om zo te presteren? Ik voelde tijdens de wintertrainingen al dat ik sterker geworden was, een overwinning moest dus mogelijk zijn. Dat ik zo vroeg op het seizoen al 2 overwinningen zou binnenhalen had ik wel niet verwacht.

4. Wat zijn de doelen voor 2016? Regelmaat in mijn prestaties leggen, mee de koers maken en liefst ook een paar keer het zegegebaar mogen maken.  Goed presteren in de kampioenschappen.

5. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Aanvallend type met een goede sprint. Als ik wil winnen moet ik met een kleine groep naar de meet kunnen gaan, liefst na een zware wedstrijd. In een massaspurt kan ik wel een mooi resultaat rijden maar winnen is mij nog nooit gelukt.

6. Spurt of solo? Waarom?  Spurt. De spanning in de slotronde, alles geven in de laatste honderden meters en de ontlading als je het kan afmaken zijn niet te evenaren.
 
7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Ik heb daar nog geen echte referentie in. Ik nam dit jaar deel aan het provinciaal kampioenschap met mijn wegfiets, zonder aanpassingen en dat was geen succes.  Techniek, training en aangepast materiaal zijn nodig om mee te doen voor de prijzen.

8. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Echt bijgelovig niet, enkel een kettinkje dat ik altijd draag tijdens een wedstrijd.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Geef mij maar een mix van beide. In zo’n wedstrijd kan je makkelijker het verschil maken en is de schifting groter. Een goed resultaat rijden in een lastige wedstrijd geeft ook veel meer voldoening.

10. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk?  Ik volg de richting economie – wiskunde en mits wat plannen zijn sport en studies goed te combineren.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek :  Rap
Favoriete film : The wolf of wall street
Andere hobby's: zwemmen
Lievelingseten : frieten met ballekes
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : sprint winnen van klein groepje
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Deux-Acren 2016
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Peter Sagan
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Niet te veel pech.

 

Gerelateerde artikels

"We stonden met 39 renners aan de start in Bissegem. Een vlakke omloop maar door de vele bochten werd het toch nog een lastige wedstrijd. In de 5e van 12 ronden ging ik alleen in de aanval. Na 3 ronden kwamen Mahisse Grootaert, Calvin Verbeeck, Jens Deweirdt, Cedric Brunel en de Brit Tom...
Op de gesloten omloop in Ninove was Jelle de Geyter de snelste in de spurt. Het is voor de junior zijn eerste zege van het seizoen. "Vandaag reed ik voor eigen volk het criterium in Ninove. Er waren gans de wedstrijd door aanvallen maar op 10 ronden van het einde viel de beslissing. Ik...
Jelle de Geyter heeft zijn 2e wedstrijd van het seizoen gewonnen in Merchtem - Peizegemde. "Er stonden 106 renners aan het vertrek. Halfkoers weggereden uit het peloton en met Matthew Van Schoor kreeg ik de ideale metgezel mee. We kregen nooit meer dan 30 seconden voorsprong maar we zijn...
Jelle de Geyter won gisteren de nieuwelingenwedstrijd in Basecles. Het is voor de tweedejaars nieuweling zijn derde overwinning van het seizoen. "Woensdag stond ik aan de start in Basecles. Er waren veel aanvalspogingen maar niemand raakte echt uit de greep van het peloton. Bij het ingaan van...
Jelle de Geyter zal in 2019 in zijn eerste jaar als belofte de kleuren verdedigen van het RABC . "Volgend jaar zal ik, als eerstejaars belofte, de kleuren verdedigen van RABC. Na een moeilijk seizoen met heel wat pech en gezondheidsproblemen wil ik volgend jaar terug op niveau presteren. Na...
Jelle De Geyter maakt volgend jaar de overstap naar juniores bij het Isorex Cycling Team. "Na gesprekken met verschillende ploegen heb ik gekozen om volgend jaar voor het Isorex Cycling Team uit te komen. Het mooie programma, de ervaren omkadering en de familiale omgeving hebben mij overtuigd...