Jasper Van Den Plas: "Wil dit jaar ontdekken welke parcours me liggen"

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Apr 2018 - 09:37
Printvriendelijke versie

Van de ene discipline naar de andere discipline overstappen is niet altijd gemakkelijk en vergt wat aanpassingen. Jasper Van Den Plas maakte dit seizoen als tweedejaars junior de overstap van het veld naar de weg. Na 3 maanden wedstrijd kan Jasper al terugblikken op enkele mooie resultaten.

1. Je begon het seizoen met een knappe derde plaats in Rijkevorsel wat goed is voor de moraal. Dergelijk start verwacht van het seizoen?
Je hoopt er natuurlijk op, maar echt verwachten doe je dat niet. Het geeft wel een goed gevoel om het seizoen te starten met een podiumplaats !

2. Je deelname aan de Ster van Zuid-Limburg, je eerste vierdaagse, verliep ook naar wens met o.a. een knappe 13e plaats in de tijdrit. Hoe kijk je hier zelf op terug?
Ik stond met een goed gevoel aan de start en wist ook niet goed wat ik in het tijdrijden kon verwachten. Alles liep goed zodat ik de vierdaagse met een goede start begonnen ben. De eerste twee ritten heb ik steeds goed vooraan kunnen mee koersen en behaalde ik een 11e en 9e plek. Enkel de laatste dag was het jammer dat ik niet mee was met de eerste groep. Ik vond het nadien wel erg jammer, dat ik op deze manier mijn 9ste plaats in het individueel klassement kwijt was want mijn gevoel was nog super.

3. Andere jaren was de weg meer een voorbereiding naar het crossseizoen. Nu is de weg je hoofddoel. Wat zijn voor u de grootste aanpassingen geweest?
Het was zeker en vast een nieuwe uitdaging. In de winter waar ik vroeger minder moest trainen moest ik nu net meer duurtrainingen gaan doen.

4. Wat verwacht je van de komende weken? Hopen op een zege ?
Ik hoop in deze lijn mijn conditie te kunnen behouden en streef naar een zeer constant seizoen. Ik wil mij zelf de druk niet opleggen om een wedstrijd te winnen, zou altijd wel leuk zijn, maar wil dit jaar vooral ontdekken welke parcours mij het beste liggen en waar ik mij naar volgend jaar toe nog in kan verbeteren.  

Gerelateerde artikels

Het provinciaal kampioenschap van Antwerpen werd verreden in Hoboken in een open wedstrijd. Al vrij vlug in wedstrijd kregen we een groepje van 5 voorop met daarin 1 Nederlander en 4 renners van de provincie Antwerpen. Na enkele rondes moet de Nederlander de rol vooraan lossen en ging de strijd...
Jasper Van Den Plas ( Home Solution-Soenens Cycling Team) maakt zondag zijn debuut in eigen land bij de beloften tijdens Gent-Staden. Jasper verwacht een zware wedstrijd. "De voorbije maanden heb ik hard gewerkt om klaar te zijn voor seizoen 2019. Met de ploeg zijn we in februari nog op stage...
Jasper Van Den Plas keert volgend jaar terug naar zijn oude ploeg, het WAC team. Jasper wil in 2018 voluit voor de weg gaan. Hij rijdt zijn laatste cross van het seizoen op 3 december in Mol. "Ik heb gekozen voor het WAC team want ze rijden een mooi wegprogramma. Ik heb dit jaar veel...
Jasper Van Den Plas zal volgend seizoen aantreden als eerstejaars belofte bij het Home Solution-Soenens Cycling Team. Jasper werd dit jaar onder andere bij de junioren provinciaal kampioen op de weg. "Na een goed gesprek met de manager Bart Roosens heb ik meteen getekend bij Home Solution...