Jasper Stuyven gaat samenwerken met trainer Michel Geerinck

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Nov 2020 - 18:00
Printvriendelijke versie

Jasper Stuyven en Michel Geerinck gaan samenwerken. Voortaan zal topsporttrainer Michel Geerinck ook deel uitmaken van het team rond World Tour renner Jasper Stuyven. Stuyven was op zoek naar een trainer met een moderne en holistische kijk. Samen willen ze het potentieel van Jasper verder ontwikkelen en optimaliseren.

Jasper Stuyven (28) is één van de Belgische toppers in de World Tour. Eerder dit jaar, net voor Covid-19 het wielervoorjaar lam legde, won Jasper Stuyven nog de Omloop Het Nieuwsblad. Jasper Stuyven heeft de voorbije jaren een ‘Team Stuyven’ rond zich gevormd, dat ervoor moet zorgen dat alle puzzelstukken perfect in elkaar passen om zo optimale prestaties te leveren.

Voortaan maakt ook Michel Geerinck deel uit van het Team Stuyven. Michel heeft als topsporttrainer een ruime trainerservaring opgebouwd in onder meer het wielrennen. Geerinck coacht vandaag ook al jonge talenten als Ilan Van Wilder (Sunweb), Brent Van Moer, Maxim Van Gils, Viktor Verschaeve (allen Lotto-Soudal), Alex Colman (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenny Molly (Bingoal-Wallonie Bruxelles) naast een aantal talenten uit de jeugdreeksen.
Michels voortdurende zoektocht naar verbetering en perfectie zorgt ervoor dat hij de meest vooruitstrevende trainingsmethoden en tools onder de knie heeft. Bovendien heeft hij een heel brede kijk op het functioneren van een atleet. Via expertisecentrum 360-Sports biedt hij, samen met zijn collega’s, dit brede gamma van diensten ook aan aan recreatieve, competitieve en professionele atleten.

Zelf kijkt Michel alvast uit naar de nieuwe samenwerking: “In de uitgebreide gesprekken voorafgaand aan deze samenwerking heb ik Jasper leren kennen als een heel leergierige renner die weet waarover hij spreekt. Ik kijk alvast heel erg uit naar onze samenwerking.”