Jarne Driesen: "Ik voel me elke week beter en beter, net op tijd voor Bk"

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Jan 2017 - 21:02
Printvriendelijke versie

Jarne Driesen is één van de nieuwe krachten van het Marlux-Napoleon Games Cycling Team. De Lillenaar kijkt vooral uit naar zijn thuiscross op 4 februari in Lille. Maar ook op het Belgisch kampioenschap wil Jarne zich tonen.

1. Hoe verliep de voorbereiding op het veldritseizoen voor je op de weg? Alles naar wens of had er hier een zege ingezeten? Was de vierdaagse van Kontich hier een hoogtepunt? De zomer is eigenlijk super verlopen. Ik ben geen enkele keer ziek geweest of blessures gehad en ben ook wel tevreden over mijn wedstrijden op de weg. Een koers winnen had er niet ingezeten maar de 4daagse van Kontich was zeker een hoogtepunt deze zomer. Ik pakte in extremis de laatste dag toch nog de blauwe trui en das was een leuke verassing.

2. In het veld werd je in september belofte. Was het een zware overstap voor je? Mijn eerste crossen gingen eigenlijk al heel goed maar ik merkte toch wel dat het tempo een pak hoger lag dan vorig jaar. In het begin was het wat aanpassen, ook de duur van de wedstrijd was aanpassen.

3.  Tegelijk met de start van het veldritseizoen maakte je ook de overstap naar Lares-Doltcini CT. Voelde je u onmiddellijk thuis bij de ploeg? Ja, ik kende al enkele renners in de ploeg dus dat was al een pluspunt. In augustus mocht ik ook al mee op stage naar La Roche en ik voelde me meteen welkom in de ploeg, de sfeer was ook heel goed. We moesten daar wel altijd meetrainen met de grote jongens van Marlux dus dat was wel afzien maar tegelijk ook heel leuk en leerrijk.

4. Nog enkele maanden en het seizoen is ten einde.  Wat waren je dieptepunten en hoogtepunten voor je van het seizoen tot nu toe? De dieptepunten waren voor mij ongeveer een anderhalve maand geleden. Ik had toen tijdens wedstrijden heel veel last van mijn rug, wat ik in het begin van het seizoen niet had. Ik heb toen 2 weken geen wedstrijden gereden en aan mijn rug blijven werken met oefeningen en dat rendeert nu wel. De laatste weken begin ik elke week beter en beter te rijden en dat komt net op tijd voor het BK dus daar ben ik blij om. Ik kan nu elke week de top 15, top 20 induiken en dat is ook mijn streefdoel nu in de klassementscrossen.

5. Naar welke andere wedstrijden dit seizoen kijk je nog uit? Waarom? Ik kijk nog uit naar het BK en naar de Krawatencross in Lille. Het BK is een parcours dat mij wel moet liggen omdat er toch een lange loopstrook in zit en ook wat rechte stukken, dat is iets wat toch wel in mijn voordeel speelt. Natuurlijk kijk ik ook uit naar de Krawatencross omdat dit een thuiscross is waar altijd veel supporters zijn en dan hoop ik nog net iets beter te kunnen presteren dan andere wedstrijden.

6. In februari staat u thuiscross in Lille op het programma. Is het zand iets voor u ? Ja,het zand is zeker iets voor mij. Ik heb in de Krawatencross eigenlijk nog nooit een slechte uitslag gereden en ik hoop er dit jaar ook goed te presteren.

7.  Wat verwacht je van het BK? Wanneer tevreden? Het parcours ligt mij normaal wel dus ik hoop stiekem wel op een top 10 plaats, maar met een top 15 mag ik zeker ook al tevreden zijn.

8. Hoe ziet u favoriet parcours er voor je uit?  Een parcours met veel steile klimmen, enkele zand- en loopstroken en balkjes.

9.  Wanneer is het seizoen voor je geslaagd of is het dit al? Het was tot nu toe een redelijk wisselvallig seizoen met ups en downs maar ik ben tenslotte nog maar 1ste jaars belofte. Ik heb toch enkele top 15 en top 20 plaatsen kunnen halen in klassementcrossen dus voor mij is mijn seizoen toch wel al geslaagd. Ik hoop deze zomer een goede zomer te hebben zodat ik volgend jaar opnieuw een stap vooruit kan zetten en kan meestrijden voor een top 10 plaats in grote crossen.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : House
Favoriete film : Geen Zone
Andere hobby's: aan dingen sleutelen
Lievelingseten : Lasagne
Ochtend- of avondmens : Avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip of relaxvakantie : Citytrip
zand of modder: zand
Balken springen of niet : Springen
Bergop of bergaf : Bergop
Koud of warm : Koud
Mooiste overwinning ooit: Zilvermeercross Mol 2015
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Tom Boonen

 

Gerelateerde artikels

Jarne Driesen heeft besloten om te stoppen met het veldrijden en de fiets aan de haak te hangen. Jarne gaat zich volop op zijn studies richten.  Jarne reed de laatste jaren bij de beloften voor het Marlux - Bingoal Cycling Team. Als junior was hij actief bij het Telenet Fidea team. Volgende...
Het fort van Kessel was weer opnieuw het decor voor de start voor het veldritseizoen 2013-2014. Met maar liefst 79 nieuwelingen verschenen ze aan de start. Onmiddellijk na het fluitsignaal kende Jarne Driesen uit Poederlee een sterke start en gaf de andere 78 het nakijken. Achter Jarne ontstond...
Het Young Telenet Fidea Cycling Team zal na de overstap afgelopen weekend van Thijs Aerts verder uitgebreid worden met 2 extra renners. Gianni Siebens uit Mechelen en Jarne Driesen uit Lille zullen vanaf 1 januari in de kleuren rijden van de ploeg. Op deze manier krijgt Belgisch kampioen Alessio...
1. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen? Voorbije zomer heb ik mij toegelegd op het verbeteren van mijn basisconditie. Ik merkte dat ik op dat vlak vorige winter tekortschoot. Verder heb ik ook getraind bergop op vakantie in binnen-en buitenland. 2. Je won inmiddels de eerste cross van...