Jan Bakelants: "Ik bruis van energie" + video

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Feb 2021 - 08:24
Printvriendelijke versie

Na drie jaar afwezigheid droomt Jan Bakelants opnieuw van de Ronde van Frankrijk. De oud-geletruidrager doorbrak vorig seizoen de negatieve spiraal in zijn carrière en kon als wegkapitein bij Circus-Wanty-Gobert meerdere ereplaatsen behalen. In de Trofeo Matteotti eindigde de Antwerpenaar in de top 10, gevolgd door een succesvolle Ronde van Luxemburg (4e, 6e en 6e in het eindklassement) en het Belgisch kampioenschap waar hij net naast de medailles greep. Met een goede en evenwichtige winter achter de rug kijkt Jan Bakelants met glinsterende ogen uit naar het duo Drôme en Faun-Ardèche Classic, waar hij zijn seizoen zal starten.

Jan Bakelants: " Ik ben zeer tevreden om de komende twee jaren de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux te blijven verdedigen. Dit meerjarig contract weerspiegelt het vertrouwen van het team in mijn capaciteiten. Ik ben dankbaar dat ik begin 2020 na een moeilijke winter opgepikt werd en de kans kreeg om weer naar het goede spoor op zoek te gaan. Door verschillende omstandigheden was ik namelijk in een negatieve spiraal terecht gekomen. Blessureleed was één van de redenen, en daarnaast kon ik me de voorgaande jaren ook niet goed vinden in de rol die me opgedragen werd. Ik was ervan overtuigd dat ik de curve van mijn carrière weer in stijgende lijn zou kunnen krijgen indien ik bij Circus-Wanty-Gobert de kans kreeg om me weer op het voorplan te tonen.

 Het voorbije seizoen heb ik me enorm geamuseerd. Ik vertrok met plezier naar de wedstrijden, ik bruis aan de vooravond van de eerste wedstrijden dan ook van de energie voor de twee komende jaren. Maar wie weet… Bij een ritzege in het mooiste sportevenement in de wereld, de Ronde van Frankrijk, beëindig ik mijn carrière misschien wel meteen!  De Tour is echter niet het enige evenement dat doet dromen. We hebben een zeer mooie wedstrijdkalender. Ik kijk bijvoorbeeld al uit naar de Tirreno-Adriatico. Sinds mijn lang verblijf in Italië heb ik namelijk een boontje voor de koersen in het land van de pasta en pizza. Ik ben gemotiveerd om aan alle fantastische koersen op mijn programma deel te nemen. Eigenlijk, is het gewoon een kwestie van goede benen te hebben om in wedstrijd je hart te kunnen ophalen! "

Foto + video: Cyclingmedia Agency