Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux met een gebalanceerd team naar Parijs-Nice

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Mar 2021 - 11:12
Printvriendelijke versie

De 79e editie van Parijs-Nice (2.UWT, 7-14/03) zal deze zondag vanuit het departement Yvelines van start gaan, zoals dat al sinds 2010 het geval is, voor een totaal van acht ritten. Ook al lijken de parcoursen van de eerste dagen ideaal om in een massasprint te eindigen, de geschiedenis leert ons dat deze openingsritten in de koers naar de zon bij aanwezigheid van wind meteen voor een helse strijd tussen de favorieten voor het eindklassement kunnen zorgen. Dit seizoen bevat de 14 kilometer lange individuele tijdrit in Gien op de derde dag geen enkele helling, waardoor de specialisten bovenaan de tabellen verwacht mogen worden.

De vierde rit biedt een eerste kans aan de klimmers om zich te tonen met een eerste van twee aankomsten bergop. De Col de Durbize in Chiroubles volgt na zes andere gecategoriseerde beklimmingen. Op dag vijf ligt de finish in Bollène, waar de sprinters een laatste kans krijgen om victorie te kraaien, want daags nadien moet het peloton over de Col de Ferrier (1040 meter hoog) vooraleer in Biot op een 2 kilometer lange helling aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5 procent de finish te bereiken.

Het slotweekend beloofd explosief te zijn, met de tweede aankomst bergop die op zaterdag in La Colmiane (16,2 kilometer aan 6,2%) voorzien is. Het is na de traditionele heuvelachtige slotrit rondom Nice, een epiloog van 110 kilometer met vijf gecategoriseerde beklimmingen, dat de identiteit van de opvolger van Maximilian Schachmann bekend zal zijn.

Onder leiding van sportdirecteurs Hilaire Van der Schueren en Steven De Neef zal de selectie van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor de tweede keer naar Parijs-Nice trekken. De Noor Odd Christian Eiking blijft op Frans grondgebied koersen en krijgt het gezelschap van klimmers Louis Meintjes en Rein Taaramäe, die zich in de UAE Tour al bergop hebben kunnen testen. Taco van der Hoorn en de broers Van Poppel trekken na een geslaagde GP Le Samyn richting de Franse hoofdstad en kunnen rekenen op de terugkeer van de Duitser Jonas Koch, die van zijn val in de Omloop het Nieuwsblad hersteld is.

Hilaire Van der Schueren (Sportdirecteur):" De komende week wordt het team in een selectie voor Parijs-Nice en een groep die in de Tirreno-Adriatico aan de slag gaat opgesplitst. In Frankrijk kunnen we rekenen op een gebalanceerde selectie, waarmee we zowel in de eerste vlakke ritten als bergop aan het einde van de week hoog kunnen mikken. De eerste dagen willen we met Danny Van Poppel in de sprint scoren. Daarnaast moeten we ook onze klimmers door de waaierritten loodsen, want Louis Meintjes en Rein Taaramäe zijn in staat om op de zware parcoursen van de bergritten een goede prestatie te leveren. Odd Eiking is in vorm en kan op de verrassing spelen. We hebben meerdere pijlen op onze boog en zullen er zeker het gebruik van maken! "

De selectie :
Odd Eiking
Jonas Koch
Louis Meintjes
Rein Taaramäe
Taco van der Hoorn
Boy Dan Poppel
Danny Van Poppel

Sportieve Directie :
Hilaire Van der Schueren
Steven De Neef

Paris-Nice 2021 :
Étape 1 (07/03): Saint-Cyr-L’École - Saint-Cyr-L’École (165,8 km)
Étape 2 (08/03): Oinville-sur-Montcient - Amilly (188 km)
Étape 3 (09/03): Gient - Gient (14,4 km) (= ITT)
Étape 4 (10/03): Chalon-sur-Saône - Chiroubles (187,6 km)
Étape 5 (11/03): Vienne - Bollène (200,2 km)
Étape 6 (12/03): Brignoles - Biot (202,4 km)
Étape 7 (13/03): Nice - Valdeblore La Colmiane (166,5 km)
Étape 8 (14/03): Nice - Nice (110,5 km)