Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux is klaar om seizoen 2021 aan te vatten

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jan 2021 - 12:19
Printvriendelijke versie

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zal seizoen 2021, zijn eerste in de World Tour, met een kern van 29 renners aanvatten. De rennerslijst voor 2021 is uit 10 verschillende nationaliteiten samengesteld en bevat een evenwichtige mix van kopmannen, zeer ervaren wegkapiteinen en jonge talenten. Ondanks zijn nieuw statuut, blijft het team trouw aan zijn fundamentele principes door negen Belgische talenten een platform te bieden en daarnaast het effectief te internationaliseren.

Deze winter heeft de ploeg negen nieuwe renners verwelkomd: Jan Hirt, Jonas Koch, Louis Meintjes, Riccardo Minali, Baptiste Planckaert, Lorenzo Rota, Rein Taaramaë, Taco van der Hoorn en Georg Zimmermann. Het team versterkte zijn internationale basis door beroep te doen op in hun respectievelijke landen vooraanstaande renners met impressionante erelijsten in zowel sprints, klassiekers en grote rondes.

Het World Team biedt dankzij de ondersteuning van zijn historische partners en nieuwe merken eveneens een opportuniteit aan veldrijders om zich op de weg te tonen, met Quinten Hermans en Corné Van Kessel die voor het tweede jaar op rij hun jaar verdelen in een wegcampagne met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux en een veldritseizoen met Tormans Cyclo Cross Team. De Franse club CC Etupes, waar onder meer Jérémy Bellicaud en Théo Delacroix hun opleiding genoten, blijft aan het team verbonden om jonge talenten te ontwikkelen.

Jean-François Bourlart (Algemeen Manager): "Bij het opbouwen van ons effectief hebben we geopteerd voor stabiliteit door de kern van het voorbije jaar te behouden en te versterken. Ook al betreft het ons eerste jaar in de World Tour, we hebben de intentie om het hele seizoen een rol te spelen, zowel in de klassiekers als in de grote rondes. Daarvoor hebben we de groep aangevuld met renners die andere profielen hebben als diegene die voorheen al in het team aanwezig waren, zoals Louis Meintjes, Jan Hirt, Rein Taaramaë en Georg Zimmermann die erg gemotiveerd zijn om in rittenkoersen voor een goed eindklassement te gaan.

 We hebben het niveau in alle aspecten van de organisatie omhoog gebracht, te beginnen bij ons trainingskamp. We behouden een dichte samenwerking met onze partners die een constante communicatie met de renners onderhouden om het geleverde materiaal op hun behoeften af te stemmen. Onze trainers hebben de cijfers van onze renners tot in de puntjes geanalyseerd en een zeer uitgebreid plan opgesteld. De kwaliteit van de training is hoog, ik voel dus dat we klaar zijn voor ons eerste seizoen als World Team, dat volgend weekend in La Marseillaise zou moeten beginnen. "

Het complete effectief voor 2021:
Jan BAKELANTS (BEL)
Jérémy BELLICAUD (FRA)
Aimé DE GENDT (BEL)
Jasper DE PLUS (BEL)
Ludwig DE WINTER (BEL)
Théo DELACROIX (FRA)
Tom DEVRIENDT (BEL)
Odd Christian EIKING (NOR)
Alexander EVANS (AUS)
Quinten HERMANS (BEL)
Jan HIRT (CZE)
Jonas KOCH (GER)
Wesley KREDER (NED)
Maurits LAMMERTINK (NED)
Louis MEINTJES (RSA)
Riccardo MINALI (ITA)
Andrea PASQUALON (ITA)
Simone PETILLI (ITA)
Baptiste PLANCKAERT (BEL)
Lorenzo ROTA (ITA)
Rein TAARAMAË (EST)
Taco VAN DER HOORN (NED)
Corné VAN KESSEL (NED)
Kévin VAN MELSEN (BEL)
Boy VAN POPPEL (NED)
Danny VAN POPPEL (NED)
Pieter VANSPEYBROUCK (BEL)
Loïc VLIEGEN (BEL)
Georg ZIMMERMANN (GER)

De sportieve omkadering:
Algemeen Manager : Jean-François BOURLART (BEL)
Performance Manager : Aike VISBEEK (NED)
Hoofdtrainer: Frederik VEUCHELEN (BEL)
Spordirecteurs:
Hilaire VAN DER SCHUEREN (BEL)
Steven DE NEEF (BEL)
Valerio PIVA (ITA)
Bart WELLENS (BEL)
Frédéric AMORISON (BEL)
Jean-Marc ROSSIGNON (BEL)