Ilan van Wilder: "Opvallen in de grote koersen is één van mijn doelen"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Jan 2016 - 11:25
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ilan van Wilder is één van de nieuwkomers bij het Van Moer Logistics Cycling Team als tweedejaars nieuweling. Ilan blikt tevreden terug op zijn tweede seizoen als renner en heeft zijn doelen voor het nieuwe seizoen gesteld.

1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen?  Ik ben gestart als 14-jarige aspirant met koersen. Mijn ouders zagen toen ik klein was dat ik fietsen zo leuk vond en schreven me in bij de lokale wielerploeg Noord-West-Brabant in Merchtem.

2. Je schoof het zwemmen aan de kant voor het wielrennen. Behaalde je in het zwemmen mooie resultaten? Uitslagen haalde ik niet bij het zwemmen, ik deed geen competitie. Ik doe wel nog elke zaterdag recreatie zwemmen en daar ben ik toch één van de betere zwemmers.

3. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen?  Ik ben super tevreden over mijn seizoen 2016. Ik heb een koers gewonnen en veel top 10 gereden. Ik heb me ook bewezen in de grote koersen zoals het PK, VK, BK en de Beker van België wedstrijden.

4. Je werd provinciaal kampioen van Vlaams-Brabant. Verwacht om de trui te veroveren? Nee, totaal niet verwacht, het was voor mij een aangename verrassing. Het was ook men eerste koers die ik ooit won, dus het was wel iets speciaal.

5. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? Nee niet veel en dat wil ik graag zo houden in het seizoen 2016 en verder. Ik ben wel het afgelopen seizoen zwaar gevallen in Laplaigne.

6. Wat vond je u beste wedstrijd(en) (buiten het PK) van het afgelopen seizoen en waarom? Ik vond het Vlaams kampioenschap, Polleur en Dottenijs mijn beste koersen. Omdat ik daar het beste gevoel had en omdat het grote koersen waren waar ik een goede uitslag heb in behaald.

7. Spurt of solo? Waarom? Spurt doordat de spurt mij meer en meer begint te liggen. Ik kan me altijd goed plaatsen en heb zo al veel top 10 plaatsen kunnen behalen.

8. Zijn je tijdritcapaciteiten verbeterd en is het tijdrijden één van je doelen? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Vorig seizoen heb ik niet meegedaan aan tijdritten maar dit jaar wil ik er wel een paar doen. Ook met de ploegentijdrit wil ik een goede uitslag behalen.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een klimwedstrijd met liefst warm of zelfs heet weer. Regen en wind haat ik gewoon weg. Ik heb dan altijd koud en het is ook vaak gevaarlijk.

10. Je koos ervoor om de overstap te maken naar Van Moer Logistics CT. Waarom de keuze voor deze ploeg?  Ik koos voor Van Moer Logistics CT. omdat er direct de click was. Het zijn allemaal één voor één toffe mannen waar ik altijd goed mee kan lachen. Onze ploeg rijdt een mooi programma en mede daarom heb ik voor deze ploeg gekozen.

11. Hoe heb je u deze winter voorbereid op het nieuwe seizoen? Ik heb zo lang mogelijk geprobeerd de fiets aan de haak te laten. Ondertussen heb ik dan stabiliteit oefeningen gedaan, gelopen, gezwommen,...  Nu ben ik weer volop aan het trainen voor het nieuwe seizoen.

12. Wat zijn je doelen voor 2016 als tweedejaars nieuweling? Een paar koersen winnen en vooral regelmatig rijden. Opvallen in de grote koersen is ook een doel.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Laatste nieuwe pop
Favoriete film : Ik heb niet echt een favoriete film ,ik kijk er gewoon één als het mij uitkomt.
Lievelingseten : Kip curry met rijst
Ochtend- of avondmens : Avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Frieten
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie
Bergop of bergaf : Berg op
Koud of warm :  Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken:  Mark Cavendish
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Belgisch kampioen worden

Gerelateerde artikels

Team Sunweb heeft een overeenkomst bereikt met Ilan Van Wilder tot eind 2022. Een reeks indrukwekkende resultaten in de eerste voorjaarsraces omvatten o.a. top 15 plaatsen tijdens de Ronde van Vlaanderen en Liége-Bastogne-Liége, wat zijn bekwaamheid op het meest veeleisende terrein onderstreept....
Ilan Van Wilder zal vanaf volgend seizoen de kleuren van Lotto Soudal U23 verdedigen! Gisteren werd het Belgische toptalent nog tweede op het Europees kampioenschap tijdrijden voor junioren in het Tsjechische Brno.
Ilan Van Wilder maakte van de wedstrijd gisteren in Opwijk zijn eigen tijdrit. Met een voorsprong van ruim 3 drie minuten eindigde hij op het peloton. Davide Bomboi won de pelotonspurt. "In het begin was het een vrij compacte wedstrijd. Veel renners waagden hun kans maar telkens werden ze...
Zondag strijden de beste junioren van het moment weer tegen elkaar in de E3 Harelbeke. Voor het Van Moer Logistics Cycling Team verschijnt Ilan van Wilder aan de start. We stelden de renners volgende vragen in deze reeks: Wat zijn de verwachtingen voor deze wedstrijd ? Is het parcours iets voor u?...
Tijdens de persvoorstelling van het Van Moer Logistics Cycling Team mochten enkele junioren in de zetel plaats nemen voor een interview. De 4 zijn Tom Peters, Loran Cassaert, Lars Oreel en Ilan Van Wilder. Bekijk het interview in de video hieronder. Interviews junioren Van Moer Logistics Cycling...
Ilan van Wilder was één van de verrassingen afgelopen weekends op de provinciale kampioenschappen. Als eerstejaars nieuweling met één jaar ervaring in de wielersport kaapte hij de provinciale trui van Vlaams-Brabant in de wacht. 1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport...