Ilan van Wilder: "Opvallen in de grote koersen is één van mijn doelen"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Jan 2016 - 11:25
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ilan van Wilder is één van de nieuwkomers bij het Van Moer Logistics Cycling Team als tweedejaars nieuweling. Ilan blikt tevreden terug op zijn tweede seizoen als renner en heeft zijn doelen voor het nieuwe seizoen gesteld.

1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen?  Ik ben gestart als 14-jarige aspirant met koersen. Mijn ouders zagen toen ik klein was dat ik fietsen zo leuk vond en schreven me in bij de lokale wielerploeg Noord-West-Brabant in Merchtem.

2. Je schoof het zwemmen aan de kant voor het wielrennen. Behaalde je in het zwemmen mooie resultaten? Uitslagen haalde ik niet bij het zwemmen, ik deed geen competitie. Ik doe wel nog elke zaterdag recreatie zwemmen en daar ben ik toch één van de betere zwemmers.

3. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen?  Ik ben super tevreden over mijn seizoen 2016. Ik heb een koers gewonnen en veel top 10 gereden. Ik heb me ook bewezen in de grote koersen zoals het PK, VK, BK en de Beker van België wedstrijden.

4. Je werd provinciaal kampioen van Vlaams-Brabant. Verwacht om de trui te veroveren? Nee, totaal niet verwacht, het was voor mij een aangename verrassing. Het was ook men eerste koers die ik ooit won, dus het was wel iets speciaal.

5. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? Nee niet veel en dat wil ik graag zo houden in het seizoen 2016 en verder. Ik ben wel het afgelopen seizoen zwaar gevallen in Laplaigne.

6. Wat vond je u beste wedstrijd(en) (buiten het PK) van het afgelopen seizoen en waarom? Ik vond het Vlaams kampioenschap, Polleur en Dottenijs mijn beste koersen. Omdat ik daar het beste gevoel had en omdat het grote koersen waren waar ik een goede uitslag heb in behaald.

7. Spurt of solo? Waarom? Spurt doordat de spurt mij meer en meer begint te liggen. Ik kan me altijd goed plaatsen en heb zo al veel top 10 plaatsen kunnen behalen.

8. Zijn je tijdritcapaciteiten verbeterd en is het tijdrijden één van je doelen? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Vorig seizoen heb ik niet meegedaan aan tijdritten maar dit jaar wil ik er wel een paar doen. Ook met de ploegentijdrit wil ik een goede uitslag behalen.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een klimwedstrijd met liefst warm of zelfs heet weer. Regen en wind haat ik gewoon weg. Ik heb dan altijd koud en het is ook vaak gevaarlijk.

10. Je koos ervoor om de overstap te maken naar Van Moer Logistics CT. Waarom de keuze voor deze ploeg?  Ik koos voor Van Moer Logistics CT. omdat er direct de click was. Het zijn allemaal één voor één toffe mannen waar ik altijd goed mee kan lachen. Onze ploeg rijdt een mooi programma en mede daarom heb ik voor deze ploeg gekozen.

11. Hoe heb je u deze winter voorbereid op het nieuwe seizoen? Ik heb zo lang mogelijk geprobeerd de fiets aan de haak te laten. Ondertussen heb ik dan stabiliteit oefeningen gedaan, gelopen, gezwommen,...  Nu ben ik weer volop aan het trainen voor het nieuwe seizoen.

12. Wat zijn je doelen voor 2016 als tweedejaars nieuweling? Een paar koersen winnen en vooral regelmatig rijden. Opvallen in de grote koersen is ook een doel.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Laatste nieuwe pop
Favoriete film : Ik heb niet echt een favoriete film ,ik kijk er gewoon één als het mij uitkomt.
Lievelingseten : Kip curry met rijst
Ochtend- of avondmens : Avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Frieten
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie
Bergop of bergaf : Berg op
Koud of warm :  Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken:  Mark Cavendish
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Belgisch kampioen worden

Gerelateerde artikels

In de GP Général Patton toonden onze Belgen vandaag hun kunnen. Maxim van Gils werd 4e als beste Belg. De vijfde plaats was voor Ilan van Wilder. De Belgische ploeg wint het ploegenklassement op deze tweedaagse Nations Cup wedstrijd. "Het was vanaf de start koers. Het waren rondjes van...
Met net geen 100 nieuwelingen werd er gestart in Grazen voor 7 ronden van 8.6km. Ilan van Wilder mocht voor de tweede in het seizoen het zegegebaar maken. "Al snel werd er redelijk snel gereden en er waren veel demarrages. Het peloton lag niet uit elkaar maar zo wat in kleine brokjes toen...
Ilan van Wilder mag na één jaar zijn hart verloren te hebben aan de wielersport al de provinciale trui omgorden bij de eerstejaars nieuwelingen in Vlaams-Brabant. Van een verrassende winnaar gesproken .... "We stonden met 83 deelnemers aan de start. We reden toch redelijk snel en er waren...
Ilan van Wilder was één van de verrassingen afgelopen weekends op de provinciale kampioenschappen. Als eerstejaars nieuweling met één jaar ervaring in de wielersport kaapte hij de provinciale trui van Vlaams-Brabant in de wacht. 1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport...
Dagelijks interviewen we enkele renners die deel uitmaken van de WK-selectie. Vandaag is Ilan Van Wilder aan de beurt. De eerstejaarsjunior werd dit seizoen onder andere tweede in de eerste rit van de driedaagse Aubel-Thimister-La Gleize en hij zal België vertegenwoordigen zowel in de tijdrit als...
In de driedaagse van Axel was er er gisteren een tijdrit van 12 km. Deze werd gewonnen door Ilan Van Wilder. Ilan won deze tijdrit met een tijd van 14min 58 seconden. Tweede werd Branko Huys met een tijd van 15min 8 seconden. Ilan is na 3 ritten drager van de gele trui. Vandaag staat de laatste rit...