Ilan van Wilder: "Ik wil me ook bewijzen in de grote koersen"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 May 2015 - 09:57
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ilan van Wilder was één van de verrassingen afgelopen weekends op de provinciale kampioenschappen. Als eerstejaars nieuweling met één jaar ervaring in de wielersport kaapte hij de provinciale trui van Vlaams-Brabant in de wacht.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen toen ik 9 jaar was. Mijn ouders zagen dat ik veel plezier had aan het fietsen en besloten om me in te schrijven bij WK Noord-West-Brabant.

2. Je combineert het wielrennen nog steeds met de zwemsport. Een ideale combinatie? Ik denk wel dat zwemmen en wielrennen een goede combinatie zijn, vooral tijdens de winterstop.

3. Je werd provinciaal kampioen van Vlaams-Brabant. Verwacht ? Ik had dit nooit durven verwachten en zeker niet op zo een manier. Het is mijn eerste overwinning ooit, dat is toch wel iets speciaal.

4. Hoe kijk je terug op het Vlaams kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik ben heel tevreden over mijn 7e plaats op het Vlaams kampioenschap. Ik had gehoopt op de top 10 en dat is me gelukt.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik kijk uit naar de grote wedstrijden zoals het Belgisch kampioenschap en de interclubs. Ik wil me ook kunnen bewijzen in de grote koersen en dat is me tot hier toe goed gelukt.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden?  Mijn tijdritcapaciteiten zijn zeker niet slecht, dat heb ik bewezen op het PK in Hoeleden met mijn solo van 30km.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik kan wat van alles, het liefst wacht ik de spurt af.

8. Spurt of solo? Waarom? Momenteel kies ik voor de spurt aangezien ik solo nog maar 1 keer heb gedaan.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom?  In dat geval heb ik toch liever een klimwedstrijd. In de regen rijden haat ik.

10. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet echt bijgelovig maar mijn papa wel. Voor de wedstrijd maakt hij een kruisje op mijn zadel en in mijn nek.

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ga tevreden zijn over mijn seizoen als ik veel top 10 plaatsen haal en als ik goede resultaten haal in de grote koersen.

Foto: Jo Groenevinger

Gerelateerde artikels

In de driedaagse van Axel was er er gisteren een tijdrit van 12 km. Deze werd gewonnen door Ilan Van Wilder. Ilan won deze tijdrit met een tijd van 14min 58 seconden. Tweede werd Branko Huys met een tijd van 15min 8 seconden. Ilan is na 3 ritten drager van de gele trui. Vandaag staat de laatste rit...
Team Sunweb heeft een overeenkomst bereikt met Ilan Van Wilder tot eind 2022. Een reeks indrukwekkende resultaten in de eerste voorjaarsraces omvatten o.a. top 15 plaatsen tijdens de Ronde van Vlaanderen en Liége-Bastogne-Liége, wat zijn bekwaamheid op het meest veeleisende terrein onderstreept....
Dagelijks interviewen we enkele renners die deel uitmaken van de WK-selectie. Vandaag is Ilan Van Wilder aan de beurt. De eerstejaarsjunior werd dit seizoen onder andere tweede in de eerste rit van de driedaagse Aubel-Thimister-La Gleize en hij zal België vertegenwoordigen zowel in de tijdrit als...
Ilan Van Wilder maakte van de wedstrijd gisteren in Opwijk zijn eigen tijdrit. Met een voorsprong van ruim 3 drie minuten eindigde hij op het peloton. Davide Bomboi won de pelotonspurt. "In het begin was het een vrij compacte wedstrijd. Veel renners waagden hun kans maar telkens werden ze...
Ilan van Wilder zette vandaag als eerstejaars junior een knappe prestatie neer op het WK tijdrijden in Bergen  (Noorwegen). Hij eindigde op een knappe 15e plaats. Sébastien Grignard, onze andere Belg in het tijdrijden bij de junioren werd 21ste. "Ik stond op met al een pak stress....
Volgende week vindt in het Oostenrijkse Innsbruck het wereldkampioenschap wegwielrennen plaats. Met Brent Van Moer, Viktor Verschaeve, Ilan Van Wilder en Branko Huys werden maar liefst 4 360-sporters uit Waas en Dender geselecteerd. Op woensdag 19 september spraken ze tijdens een persmoment over...