Ilan van Wilder: "Ik wil me ook bewijzen in de grote koersen"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 May 2015 - 09:57
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ilan van Wilder was één van de verrassingen afgelopen weekends op de provinciale kampioenschappen. Als eerstejaars nieuweling met één jaar ervaring in de wielersport kaapte hij de provinciale trui van Vlaams-Brabant in de wacht.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen toen ik 9 jaar was. Mijn ouders zagen dat ik veel plezier had aan het fietsen en besloten om me in te schrijven bij WK Noord-West-Brabant.

2. Je combineert het wielrennen nog steeds met de zwemsport. Een ideale combinatie? Ik denk wel dat zwemmen en wielrennen een goede combinatie zijn, vooral tijdens de winterstop.

3. Je werd provinciaal kampioen van Vlaams-Brabant. Verwacht ? Ik had dit nooit durven verwachten en zeker niet op zo een manier. Het is mijn eerste overwinning ooit, dat is toch wel iets speciaal.

4. Hoe kijk je terug op het Vlaams kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik ben heel tevreden over mijn 7e plaats op het Vlaams kampioenschap. Ik had gehoopt op de top 10 en dat is me gelukt.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik kijk uit naar de grote wedstrijden zoals het Belgisch kampioenschap en de interclubs. Ik wil me ook kunnen bewijzen in de grote koersen en dat is me tot hier toe goed gelukt.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden?  Mijn tijdritcapaciteiten zijn zeker niet slecht, dat heb ik bewezen op het PK in Hoeleden met mijn solo van 30km.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik kan wat van alles, het liefst wacht ik de spurt af.

8. Spurt of solo? Waarom? Momenteel kies ik voor de spurt aangezien ik solo nog maar 1 keer heb gedaan.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom?  In dat geval heb ik toch liever een klimwedstrijd. In de regen rijden haat ik.

10. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet echt bijgelovig maar mijn papa wel. Voor de wedstrijd maakt hij een kruisje op mijn zadel en in mijn nek.

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ga tevreden zijn over mijn seizoen als ik veel top 10 plaatsen haal en als ik goede resultaten haal in de grote koersen.

Foto: Jo Groenevinger

Gerelateerde artikels

Ilan van Wilder mag na één jaar zijn hart verloren te hebben aan de wielersport al de provinciale trui omgorden bij de eerstejaars nieuwelingen in Vlaams-Brabant. Van een verrassende winnaar gesproken .... "We stonden met 83 deelnemers aan de start. We reden toch redelijk snel en er waren...
Vandaag was de eerste rit van de driedaagse Aubel-Thimister-Stavelot. Ilan van Wilder kwam als tweede over de streep. De zege ging naar een Italiaan. "Er stond een rit van 94 km op het programma met 2x een beklimming. Op 20km van de aankomst rijden ze weg op de beklimming en ik ben mee samen...
Ilan van Wilder keerde vandaag met de witte trui huiswaarts van de driedaagse van Axel. "De eerste dag was een vlakke rit. Er waren 4 renners ontsnapt en dan was het massasprint waar ik 13e werd. De dag erna was het de tijdrit van 11km. Hier eindigde ik als 6e met een gemiddelde snelheid...
Gisteren stond er voor de nieuwelingen de topcompetitie wedstrijd Polleur-Stoumont-Polleur op het programma. De zege ging naar de Waal Fontaine Emerson, welke net voor het aangestormde peloton kon blijven. Ilan van Wilder won deze spurt voor plaats 2. Hij doet voor ons zijn verhaal van de wedstrijd...
Dagelijks interviewen we enkele renners die deel uitmaken van de WK-selectie. Vandaag is Ilan Van Wilder aan de beurt. De eerstejaarsjunior werd dit seizoen onder andere tweede in de eerste rit van de driedaagse Aubel-Thimister-La Gleize en hij zal België vertegenwoordigen zowel in de tijdrit als...
Ilan Van Wilder zal vanaf volgend seizoen de kleuren van Lotto Soudal U23 verdedigen! Gisteren werd het Belgische toptalent nog tweede op het Europees kampioenschap tijdrijden voor junioren in het Tsjechische Brno.