Hoe was de kennismaking met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor sportdirecteur Valerio Piva?

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jan 2021 - 18:55
Printvriendelijke versie

Valerio Piva kreeg bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux in zijn eerste jaar als World Team de rol van sportdirecteur toebedeeld. Hij versterkt er het team onder leiding van Hilaire Van der Schueren, naast de andere sportdirecteurs Steven De Neef, Frédéric Amorison, Jean-Marc Rossignon en Bart Wellens. De man uit Lombardije, wonend in Riemst, vervulde deze rol eerder al bij T-Mobile, HTC-Columbia, Katusha, BMC Racing en de voorbije twee seizoenen bij CCC. Hij bracht zijn ervaring mee naar de renners van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux die momenteel het seizoen in Alicante (Spanje) voorbereiden.

Valerio Piva : "Het is een nieuwe start voor mij, in een nieuw team. Wat me meteen opviel, was de familiale sfeer bij Intermarché-Wanty-Gobert-Wanty-Gobert Matériaux. Ik had het al vaker horen zeggen, maar nu ook zelf kunnen ondervinden dat dit is wat het team echt uniek maakt. De personen die aan de basis van de structuur liggen, hebben een lange weg afgelegd om op het niveau te geraken waar ze nu zijn, aan de start van alle wedstrijden tussen de grote teams. Ze hebben er als een familie hard voor gewerkt om deze progressie te maken en ik ben gemotiveerd om aan dit principe verder te bouwen.We werken met atleten, die vooral ook mensen zijn. Het is belangrijk dat zij zich goed voelen waar ze zijn. Uiteraard moeten onze atleten prestaties leveren, maar ik ben ervan overtuigd dat we ver kunnen geraken indien iedereen zich goed in zijn vel voelt bij ons team.

Onze Performance Manager Aike Visbeek, Frederik Veuchelen en andere trainers analyseren dagelijks de cijfers die onze renners tijdens de trainingen en testen produceren. Ze vertrouwden me toe dat de meesten onder hen in zeer goede vorm verkeren en zelfs hun beste waarden sinds jaren bereiken. Dit kan alleen maar een goed voorteken voor de seizoensstart zijn!"