Het seizoen van Tomas Van Uytsel

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Dec 2013 - 19:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn eerste plaats in de openingskoers te Leopoldsburg en enkele weken later mijn dubbelslag in  ‘de 2de grote prijs Tessenderlo’ waar ik de bloemen voor de overwinning en de bergprijs mocht ontvangen waren toch wel speciaal. Verder ben ik ook wel tevreden op mijn 4de plaats in de BVB wedstrijd “Wortegem-Petegem” mijn 12de plaats in de IC Zemst-Laar en mijn 12de plaats op het BK te Tervuren waar ik in de beslissende ontsnapping mee was voor de massale valpartij. Mijn 2de plaats op zowel het PK tijdrijden als het PK piste kwamen eigenlijk als een verassing.     

2. Vind je u seizoen geslaagd? Ik had als doel gesteld om in 2013 een koersje te winnen en toch wel een aantal keer op het podium te staan en als het even kon mij laten opmerken in enkel grote wedstrijden en dat is me aardig gelukt. Als je dan op het einde van het seizoen eens terug kijkt had er natuurlijk wel wat meer ingezeten … 6 maal gestrand op de tweede plaats dat zegt genoeg zeker.    

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Wat tegenslagen betreft ben ik dit seizoen goed gespaard gebleven. Buiten mijn uitschuiver op de natte kasseien van de Nationale testtijdrit te Angreau heb ik niks noemenswaardig voor gehad.

4. Hoe breng je de winter door ? Zoals de meeste renners denk ik, heb ik na het seizoen enkele weken stil gelegen maar ben al redelijk rap terug begonnen met lopen, zwemmen fitness en toertochtjes te rijden met de MTB en na de examens beginnen de duurtrainingen er stilaan terug bij te komen en het rollenwerk.

5. Wat zijn de doelen voor volgend jaar? Ik zit in mijn 7de jaar Industriële Onderhoudstechnieken en het zal een jaar worden waar het voor mij heel wat moeilijker zal zijn om de trainingen te combineren met de vele stagedagen daarom heb ik de lat doelbewust niet te hoog gelegd. Ik start volgend seizoen bij de Amateurs en kan dan ook geregeld eens een Belofte/Elite wedstrijd meerijden als het mij past. Trouwens ik maak me niet te veel illusies ook bij de Amateurs zitten klasbakken waar ik nog veel kan van leren. Koersen met de volle goesting is voor mij het belangrijkst en die lat ? …. We zullen wel zien.                      

Gerelateerde artikels

  Vandaag was  er de Grote Prijs Tessenderlo, een wielerwedstrijd voor junioren die voor de 2e keer georganiseerd werd aan de school Campus Russelberg. De wedstrijd werd georganiseerd door Kevin Dupont, Laurens Hagelsteens en Timothy Vanderaerden, drie studenten welke de wedstrijd...
  Tomas Van Uytsel (tweedejaars junior) werd zondag in Leopoldsburg clubkampioen bij 'sport en steun - Leopoldsburg'. 1. Hoe was vorig seizoen voor je? Als eerste jaars Junior was het mijn eerste volledige koersseizoen. De overstap naar deze categorie is goed verlopen en mijn...