Het seizoen van Thibaut Dupont

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Dec 2013 - 09:40
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn mooiste moment van het seizoen was wel degelijk het provinciaal kampioenschap tijdrijden van West-Vlaanderen waar ik kampioen werd, das was een onbeschrijfelijk gevoel! Nog enkele mooie momenten waren de testtijdrit in Opoeteren, Borlo en Angreau waar ik telkens 3de werd. Nog een mooi moment was het Bk op de weg in Pollare daar werd ik 9de na in de beslissende aanval gezeten te hebben, de laatste kilometer lag ik nog op titelkoers maar werd spijtig genoeg nog gegrepen.

2. Vind je u seizoen geslaagd? Deels wel en deels ook niet, Ik maakte een grote stap dit jaar in vergelijking met vorig jaar en daar was ik tevreden mee. Maar met het werk dat ik een ganse winter en een gans seizoen deed vond ik dat het niet echt zoveel loonde. Deels wel een geslaagd seizoen gehad omdat ik kampioen van West-Vlaanderen werd in het begin van het seizoen en telkens 3de werd op de testtijdritten wat ik absoluut niet had verwacht! Ik mag spreken van een geslaagd en minder geslaagd seizoen, ik kon slechts 1overwinning boeken maar kon me wel iedere koers bij de beteren tonen maar de resultaten waren niet echt schitterend. Ik had graag een overwinning op de weg geboekt maar die kwam er niet.

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Tegenslag heb ik niet echt gehad dit seizoen. Ik had geen blessures of zware kwetsuren, wel een oververmoeidheid in het midden van het seizoen waardoor ik 4weken absoluut niet vooruit geraakte.

4. Hoe breng je de winter door? Mijn winter zal vooral bestaan uit lopen,zwemmen, fitness, pistetrainingen en crosstrainingen. Misschien later deze winter volgen enkele cross- en/of pistewedstrijden. Ik wil vooral een goede conditie en de nodige kracht opbouwen zodat ik meteen goed kan beginnen aan mijn seizoen.

5. Wat zijn de doelen voor volgend jaar? Heel veel verwacht ik er voorlopig nog niet van dat word nog afwachten hoe ik de winter doorkom. Sowieso zal ik me zeker terug toeleggen op het tijdrijden, maar natuurlijk ook nog op de weg. Ik wil opnieuw een grote stap maken en me iedere koers opnieuw kunnen tonen en mijn deel van het werk voor de ploeg doen in grote koersen. Ik hoop ook van toch eens een mooie uitschieter te hebben in men uitslagen. Ik hoop stiekem toch van 1 overwinnning te kunnen boeken.

Gerelateerde artikels

Thibaut Dupont maakt de overstap van junioren naar belofte bij PCT Tomacc. Thibaut wil zich opnieuw meer toeleggen op zijn tijdritcapaciteiten in 2016. "Het is een ploeg waar ik rustig kan groeien, ze behandelen renners net als familie vandaar er ook weinig renners naartoe mogen gaan. Je...