Het seizoen van Stijn Mortelmans

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Nov 2013 - 12:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Nadat ik dit jaar overstapte van het veldrijden naar de weg wist ik niet goed wat te verwachten. Het ging direct vrij goed en vanaf het moment dat ik voor Rock Werchter kon gaan rijden ben ik nog gegroeid. Mooiste moment: Ardense pijl ondanks ik er (pas) 22ste werd. Het was mijn eerste wedstrijd voor Rock Werchter en mijn wedstrijd verliep zoals ik vooraf had gehoopt dat ze ging verlopen ( op de juiste moment mee zijn en aanvallen waar ik het vooraf gepland had , de finale rijden). De ronde van Luik en Namen waren een hele ervaring, dit soort van rondjes had ik nog nooit gedaan en het viel heel goed mee. Elke dag probeerde ik mee te zijn om een zo goed mogelijk klassement te rijden wat me ook lukte.

2. Vind je u seizoen geslaagd? Ja. Maar ondanks mijn 24jaar was dit mijn echte eerste seizoen als wegrenner en dus kan ik het niet echt vergelijken met vorige prestaties. Veel was nieuw voor mij en alles wat kwam was goed, ik had nog geen referentie punten.

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Geen, ik heb mijn deel pech al meer dan gehad de voorbije jaren. Misschien relativeer ik daardoor ook alles meer waardoor ik weinig of geen tegenslagen ken.

4. Hoe breng je de winter door? Ook weer iets nieuw voor mij want vorig jaar croste ik nog heel de winter tot aan het BK. Nu werkte ik nog 1 cyclocross wedstrijd af na het wegseizoen. Momenteel zit ik in een “vervelende” rust periode , waar ik vooral veel aandacht besteed aan stabilisatie oefeningen met de redcord.Ook af en toe een rustig MTB tochtje kan ik niet laten. Ik ben nog benieuwd wat mijn trainer me zal voorschrijven voor de komende maanden . Er zal zeker een stage periode in Spanje bij zijn.

5. Wat zijn de doelen voor volgend jaar? In elke wedstrijd beter doen dan vorig seizoen en dit moet zeker lukken. Volgend seizoen rij ik voor het Van Der Vurst Development Team en vind daar onder andere ook mijn vertrouwde begeleiders van bij Rock Werchter terug.  Doelen: wedstrijden bergop, Ronde van Luik , Ronde van Namen , Ardense Pijl. Hopelijk ook eens een rondje in het buitenland.

Gerelateerde artikels

Stijn Mortelmans won de 2e etappe van de Ardenne Challenge afgelopen weekend. Stijn heeft hiermee zijn eerste doel bereikt van het seizoen. "Na vorig jaar een 5de plaats in het algemeen klassement van de Ardenne Challenge , was het de bedoeling om er dit jaar voor een goed dag resultaat...
Stijn Mortelmans veegde het slechte seizoen 2014 van de baan met een overwinning in de Ardenne Challenge. Stijn voelt zich uitstekend in de bergen en kijkt daarom uit naar de klimwedstrijden verder in het seizoen. Blik je tevreden terug op je seizoen 2014? 2014 was niet wat ik er sportief van...