Het seizoen van Jasper Dult

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Oct 2013 - 20:30
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De mooiste momenten van het seizoen waren voor mij:  9de plaats in Schaal schoeters. In de laatste plaatselijke ronde reed ik weg met een man of 5 en we konden net de aansluiting niet meer maken met de koplopers, anders had er meer in gezeten. 

16de plaats in 1mei prijs Hoboken. Dit was een hoog aangeschreven koers qua deelnemersveld. Toen rond halfkoers het team De Rijcke alles op waaier trok zat ik het eerste groepje dat zich afscheidde, we reden een kilometer of 30 voor maar werden uiteindelijk terug ingelopen. In de gevaarlijke massaspurt werd ik nog 16de wat me nog wat punten opleverde voor sommige rankings.

Ook de ploegentijdrit in Borlo was voor mij een goede herinnering. Ik sloot de 60lange tijdrit af met 2 andere 1stejaars van de ploeg en hier voelde ik me goed bij.

3de plaats in Haasdonk was zeker en vast ook een opsteker.

2. Vind je u seizoen geslaagd ? Dat is moeilijk te zeggen als 1stejaars in een grote ploeg. Ik moest veel koersen rijden van om en bij de 190-200km en daarin verleg je wel je grenzen .. Je verbeterd er zeer hard van maar er zijn geen resultaten, dus in dat opzicht ben ik er wel tevreden van. Qua resultaten moet ik regelmaat proberen bouwen in mijn uitschieters dit seizoen, zoals ik bij de juniors had.

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Valpartij BK, enkele keren ziek. Soms last van geblokkeerde rug ..

4. Hoe breng je de winter door ? Voor deze winter heb ik besloten met een voedingsspecialist te werken die nog bij een profploeg heeft gewerkt. Daar wil ik het onderste uit de kan halen. Qua trainingen en voorbereiding pak ik het ongeveer hetzelfde aan. Alleen probeer ik me NOG beter te verzorgen om zo minder ziek te worden.

5. Wat zijn de doelen voor volgend jaar? Mijn grootste doel voor volgend jaar is om te presteren in de wedstrijden waar het er om doet, zoals interclubs, rondes, kampioenschappen enz.. Aangezien ik een stap terugzet kan ik me daarop toeleggen. Als dit gelukt is kan ik eventueel terug een stapje hoger gaan.

Gerelateerde artikels

“Ik heb gesprekken gehad met Baguet en Cécemel. Uiteindelijk was CT2020 de beste keuze qua programma, fiets enz.. Ik verwacht volgende seizoen vooral een mooi programma te rijden. En een grote stap te zetten in interclubs wat vorig seizoen enkele keren is gelukt. Nu wil ik daar regelmaat in bouwen...
Jasper Dult zal vanaf volgend seizoen de kleuren verdedigen van het Baguet - M.I.B.A. Poorten - Indulek Cycling Team als laatstejaars belofte. "Volgend seizoen zal ik uitkomen voor het Baguet - M.I.B.A. Poorten - Indulek Cycling Team. Eerder deze week begon ik het 3e jaar grafische en...
Jasper Dult heeft gekozen om volgend jaar te starten in de nieuwe ploeg consult for cycling. "Volgend jaar zal ik uitkomen voor het gloednieuwe C4C van Olivier Onderbeke. Doordat deze ploeg specifiek zal bestaan uit enkele Belgische studenten en enkele buitenlandse talenten krijgen we dus de...