Grote Prijs Rik Van Looy zet de stap naar het internationale niveau

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jan 2022 - 15:17
Printvriendelijke versie

Het nieuwe wegseizoen is aangebroken en we kijken er naar uit om alle koersen weer voluit, zonder beperkingen, te kunnen beleven. Dat de wielersport in de Kempen leeft,  bewezen de vier voorbije edities van de Grote Prijs Rik Van Looy. Daarom maken ze op zaterdag 17 september opnieuw afspraak met de elite van de U23-renners om tussen het borstbeeld van Rik Van Looy in Grobbendonk en het standbeeld van dezelfde 'Keizer' in Herentals te koersen.

Na drie geslaagde edities op nationaal interclubniveau (1.12IC1), met tussendoor de alternatieve Keizerkoers, voelt de organisatie zich klaar om te stap te zetten naar het internationale niveau UCI 1.2. Zo krijgen ze toegang tot een internationaal deelnemersveld van continentale teams. De grote opleidingsploegen zullen de Grote Prijs Rik Van Looy nog meer aanzien geven en de status van echte klassieker voor U23-renners in de verf zetten.

De professionele omkadering, het sterke deelnemersveld en de aanwezigheid van de Keizer van Herentals maken van de Grote Prijs Rik Van Looy een klassieker die elke jonge renner op zijn palmares wil hebben staan. Winst in de GP leverde voor zowel Brent Van Moer (2018), Viktor Verschaeve (2019) als Louis Blouwe (2021) een profcontract op.