Grote Prijs Rik Van Looy vertrekt dit jaar in Westerlo op 17 september

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Mar 2023 - 15:56
Printvriendelijke versie

De vijfde editie van de Grote Prijs Rik Van Looy is ondertussen een fel gegeerde wielerwedstrijd voor beloften met aankomst in de 'Keizerstede' Herentals. Dit jaar vertrekt deze koers  op 17 september in Westerlo. De Parel van de Kempen is daarmee de opvolger van Grobbendonk als startplaats. In het mooie, historische kader van het kasteel van Gravin Jeanne de Merode, krijgt de wedstrijd met Westerlo een startdecor dat bij de 'keizerlijke' status past. De eerste kasseien van het parcours liggen er al te wachten.

De aankomst blijft zoals vorige jaren op de Grote Markt van Herentals, aan het standbeeld van Rik II. De formule 'van stad tot stad' blijft zo een aantrekkelijk en zeldzaam gegeven voor jongerenkoersen. Het peloton wordt weer getrakteerd op een selectief parcours door de Kempen, bestaande uit lussen die meermaals afgewerkt worden. Halfweg koers trotseren de renners meerdere keren de Wilgenweg en de Leistraat in Wiekevorst; een stukje Parijs-Roubaix tussen de Kempische velden.

 Sinds vorig jaar maakt de Grote Prijs Rik Van Looy deel uit van de UCI Europe Tour en zullen onze Belgische toptalenten het opnemen tegen een sterke internationale delegatie van continentale teams. De professionele omkadering, de uitstraling van de Keizer van Herentals en het uitermate sterke deelnemersveld, maken van de Grote Prijs Rik Van Looy een klassieker die elke jonge renner op zijn palmares wil hebben.